enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5633
EURO
34,9059
ALTIN
2.427,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C

Milletvekili Tutdere Gerger’in ‘Diyaliz Çilesini’ TBMM gündemine taşıdı

Milletvekili Tutdere Gerger’in ‘Diyaliz Çilesini’ TBMM gündemine taşıdı
REKLAM ALANI

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere Gerger Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz ünitesi eksikliğini TBMM gündemine taşıdı.

Gerger ilçesinde diyaliz ünitesi olmadığı için diyaliz hastalarının kötü koşullar altında başka ilçeye seyahat ederek tedavi gördüklerinin altını çizen Milletvekili Tutdere, Gerger Devlet Hastanesi’ne diyaliz ünitesinin kurulması için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
“Gergerli diyaliz hastaları kötü koşullar altında Kâhta’ya gitmek zorunda kalıyor”
Gerger Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz ünitesi eksikliğini TBMM Genel Kurul Gündemine taşıyan Milletvekili Tutdere, “Gerger ilçemizdeki diyaliz hastalarının çektiği çileden söz etmek istiyorum. Gerger ilçemiz Adıyaman’ın en uzak ilçelerinden bir tanesi. İlçeyi Kâhta’ya ve kent merkezine bağlayan yolların fiziki koşulları çok kötü. Diyaliz hastaları bu kötü yol koşullarında her gün seyahat etmek zorunda kalıyor.” dedi.
“İktidar Gergerli’ye söz verdi ancak verdiği sözü yıllardır yerine getirmiyor”
AK Parti iktidarının söz vermiş olmasına rağmen Gergerlilere verdiği sözü yıllardır yerine getirmediğini ifade eden Milletvekili Tutdere, diyaliz hastalarını yıllardır çile çektiğinin altını çizerek, “İktidar yetkilileri Gerger Devlet Hastanesine diyaliz ünitesi açılması için sürekli söz verdiler ancak bu sözlerin gereği yerine getirilmedi, hastaların çilesi devam ediyor.” dedi.
“Diyaliz ünitesini kurun, Gergerli hastalarımızın çilesine son verin”
Gerger Devlet Hastanesi’ne diyaliz ünitesinin kurulması için Sağlık Bakanlığı’na TBMM Genel Kurulu’ndan çağrıda bulunan CHP’li Tutdere, “Ben buradan Sağlık Bakanlığına açıkça çağrı yapıyorum: Gerger Devlet Hastanesi’ne diyaliz ünitesinin kurulması için gerekli çalışmaları bir an evvel yapın, hastalarımızın çilesine son verin.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi