GİRESUN-BHA
AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, AK Parti Hükümetleri döneminde Giresun’a toplamda 110 milyar 174 milyon TL tutarında yatırım yapıldığını açıkladı.
AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, muhalefet tarafından yapılamaz denilen, hayal olduğu iddia edilen birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.
AK Parti’nin söz değil, icraat ürettiğine vurgu yapan Mete Bahadır Yılmaz, açıklamasında; ‘’AK Parti Hükümetleri döneminde Giresun’umuza toplamda 110 milyar 174 milyon TL tutarında yatırım yapılmıştır. Bu kapsamda Giresun’a; Adalet Bakanlığınca 3 milyar 316 milyon TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 4 milyar 826 milyon TL, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 2 milyar 574 milyon TL, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 16 milyar 480 milyon TL, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca 3 milyar 837 milyon TL, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 3 milyar 925 milyon TL, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 568 milyon TL, Milli Eğitim Bakanlığınca 686 milyon TL, Sağlık Bakanlığınca 3 milyar 759 milyon TL, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 1 milyar 976 milyon TL, Tarım ve Orman Bakanlığınca 27 milyar 102 milyon TL, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca ise 41 milyar 120 milyon TL yatırım yapılmıştır. Ayrıca 2024 ve 2025 yıllarında devam eden ve yeni başlayan projelerin yatırım bedelleri bu tutarlara dahil değildir.
AK Parti kadroları döneminde ilimizde başlıca; Ordu-Giresun Havaalanı, Giresun Üniversitesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eğribel Tüneli, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri, Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK), Çotanak Spor Kompleksi, Hüseyin Avni Alparslan Kapalı Spor Salonu, Plajlar Bölgesi 1. Etabı ve Gençlik Merkezleri olmak üzere ihtiyaç duyulan her alanda çok önemli yatırımlar yapıldı, yeni projelerimiz de yapılmaya devam ediyor.
Giresun’umuzda yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tevazu, samimiyet ve gayretle yeni hedeflere, ‘yapılamaz’ denilen projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.‘’ ifadelerine yer verdi.