enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2342
EURO
34,7625
ALTIN
2.460,09
BIST
10.334,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
27°C
Adıyaman
27°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Masum sivilin hayatını kaybetmesi, hiçbir şekilde meşru gösterilemez

Masum sivilin hayatını kaybetmesi, hiçbir şekilde meşru gösterilemez
REKLAM ALANI
01.12.2023
0
A+
A-

Erdoğan: Masum sivilin hayatını kaybetmesi, hiçbir şekilde meşru gösterilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın gündeminde, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılar, sera gazı emisyonu, 6 Şubat depremi yer aldı.

“İmkanlarımızı kullanarak çok önemli adımlar atıyoruz”

Sıfır emisyon hedefinden söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Sera gazı emisyonunda tarihi sorumluluğumuz yüzde birin altında olmasına rağmen kendi imkanlarımızı kullanarak çok önemli adımlar atıyoruz. 2053 yılı itibari ile net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmeyi ön görüyoruz. 2030 senesine kadar emisyon azaltım hedefimizi iki katına çıkardık. Bu kapsamda yılsonu itibari ile 66,6.000.000 ton karbondioksit emisyon azaltımı bekliyoruz. Toplam kurulu güç içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarının payını yüzde 55’e yükselttik. Bu oranla Avrupa’da beşinci dünyada ise 12. sırada yer alıyoruz. Biyotermal kurulu gücünde Avrupa’da birinci dünyada dördüncüyüz. Hidroelektrik santrali kurulu gücünde ise Avrupa’da ikinci dünyada dokuzuncu sıradayız. Hidrojen teknolojileri stratejimizi uygulamaya aldık. Ayrıca net sıfır emisyon hedefi bağlamında Çelik, alüminyum, çimento ve gübre sektörleri karbonsuzlaşma yol haritamızı tamamladık. 2053’te yenilenebilir enerjinin payını yüzde 69’a çıkarmayı planlıyoruz.”

“Atıkların geri kazanım oranını 2035 yılında yüzde 60’a taşıyacağız”

‘Sıfır Atık Projesi’ ile atıkların geri kazanımında yüzde 60’a ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Erdoğan, “Eşimin himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ ile atıkların geri kazanım oranını 2035 yılında yüzde 60’a taşıyacağız. Tüm bu çalışmaların maliyetinin yüksekliği hepimizin malumudur. İklim finansmanı kaynaklarına ve teknoloji transferi imkanlarına daha adil şekilde erişebilmemiz bu bakımdan büyük önem arz ediyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketine rağmen, ne ekonomide ne de iklim değişikliği ile mücadeledeki hedeflerimizden hiçbir zaman kopmadık. 14 milyon insanımızı ve 11 ilimizi olumsuz etkileyen depremleri yol açtığı yaraları hamdolsun sarıyoruz. Şehirlerimizin yeniden inşasında da çevreyi korumak, iklim ve çevre dostu yapılar inşa etmek önceliklerimizin başında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

“Dünya beşten büyüktür”

İsrail’in Gazze’de insanlık suçu işlediğini söyleyen Erdoğan, “İsrail saldırıları sonucu çoğunluğu çocuk ve kadın, 16 bini aşkın Filistinli masum sivilin hayatını kaybetmesi hiçbir şekilde meşru gösterilemez. Gazze’de yaşananlar insanlık suçudur, savaş suçudur. Bu suçu işleyenlerden uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap sorulmalı. Son gelişmelerle birlikte 1967 sınırları temelinde başkenti Kudüs olan bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğünü haiz bir Filistin devletinin kurulmasının ehemmiyetini birlikte tekrar gördük. Dünya beşten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür şiarımızı burada vurgulamak istiyorum” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi