enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2788
EURO
34,9840
ALTIN
2.447,41
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Kışın zorlu koşullarında yaban hayvanlarına destek eli

Kışın zorlu koşullarında yaban hayvanlarına destek eli
REKLAM ALANI
17.02.2024
0
A+
A-

Ardahan’ın Hanak ilçesine dayanan zorlu kış koşullarında, yaban hayatı sürdüren canlıların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için Hanak İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hanak Şubesi tarafından doğaya yem ve yiyecekler bırakıldı.

featured

Kışın zorlu koşullarında yaban hayvanlarına destek eli

ARDAHAN-BHA

Hanak İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan, ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bölgemizde hava sıcaklığının geceleyin sıfırın altında eksi 30 lara kadar düşmesi ile birlikte yabani hayvanlar yiyecek bulmakta sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu durum zaman zaman yabani hayvanların şehre kadar inmelerine sebep olmakta ve insanlar açısından tehlike oluşturmaktadır. Şiddetli soğuk ve kar yağışlarıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanların bir nebze de olsa yiyecek ihtiyaçlarını giderelim düşüncesiyle doğaya yem ve yiyecek bıraktık. İslam dini merhametli olmayı sadece insanlara has bir olay olarak görmemiş, insanların dışındaki varlıklar için de merhametli davranmayı bizlere emretmiştir. Bu konuda Hz. Peygamber (sav): “Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler (Allah ve melekler) de size merhamet etsin.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 58); bir başka hadiste de: “Her canlıya yapılan iyilikte sevap vardır.” (Buhârî, Müsâkât, 9) buyurmaktadır.

Ecdadımız da hayvanları koruma ve besleme alanında kurduğu vakıflarla bizlere örnek olmuşlardır. Özellikle böyle çok soğuk ve kış aylarında vatandaşlarımızın sokak hayvanları ve doğada yaşayan yabani hayvanlar için uygun yerlere yem ve yiyecek bırakmaları hem insani hem de İslami bir görevdir” dedi.

Kışın zorlu koşullarında yaban hayvanlarına destek eli

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi