enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3203
EURO
35,1119
ALTIN
2.298,90
BIST
9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

KANLI TALİMAT O İSİMDEN GELDİ… İDDİASI…

KANLI TALİMAT O İSİMDEN GELDİ… İDDİASI…
REKLAM ALANI
12.10.2015
0
A+
A-

Star gazetesinin manşetten verdiği haber şok bir iddia gündeme düştü…

Başkent’teki kanlı saldırının ardından kurulan özel birim, 97 vatandaşımızın hayatına mal olan bombalı eylemin failine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Buna göre eylem talimatı Suriye’nin eli kanlı diktatörü Esed’e bağlı El Muhaberat tarafından planlanırken, PKK’nın fedai timleri de taşeronluk yaptı.


Ankara saldırısının talimatı Esed'den

Ankara’da meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Her iki patlama noktasında olay anından bu yana toplanan deliller masaya yatırıldı. Son 1 ay içindeki terör örgütleri ve dış istihbarat ağlarının hareketleri tarandı. Ulaşılan ilk bulgulara göre saldırının arkasında Esad’ın istihbarat örgütü El Muhaberat var. Yapılan değerlendirmede son dönemde özellikle PYD ile yakınlaşan El Muhaberat saldırı için PKK’nın ‘fedai’ birimini taşeron olarak kullandı.Esed’in Rusya’nın desteği ile yeniden güç gösterisinde bulunup Türkiye’de seçim öncesi büyük bir kaos yaratmak için istihbarat örgütü El Muhaberatı devreye soktuğu değerlendiriliyor.

AMAÇ KAOS

İstihbarat birimleri, El Muhaberat’ın daha önce de Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı katliamdaki yolu izleyerek bir terör örgütünü taşeron olarak kullandığını değerlendiriyor. Buna göre son dönemde PKK’nın Suriye’deki kolu olan YPG ile yakınlaşan Esad ‘Türkiye’de iç savaş ortamı hazırlayacak kaos ortamı yaratmak’ konusunda
birleşti.

KATLiAM DIŞ MiHRAKLI

Ankara’daki korkunç terör saldırısına bir yorum da Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu’ndan geldi. Bakan Dedeoğlu katıldığı bir televizyon programında saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmede terör saldırısının Türkiye dışından planlandığını ifade ederek şunları söyledi: “Parmakla gösteremiyorum ancak mesleki tecrübem bana başka ülkelerin de içinde olduğu bir planlama ile yapıldığını söylüyor.” Bakan Dedeoğlu bir anne olarak, çocuklarını saldırıda kaybetmiş bir annenin görüntüsünden de çok etkilendiğini sözlerine ekledi.

Esed ile PYD anlaşmıştı

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin askeri kanadı YPG, Esed yönetimiyle anlaşma imzalamıştı.  Suriye Savunma Bakanı Fahad Casim el-Freyc ile YPG yetkilileri arasında yapıldığı belirtilen anlaşmaya göre, Suriye Ordusu, DAEŞ’e karşı YPG’ye silah, cephane ve lojstik destek verme kararı almıştı.

SEÇiM ÖNCESi HDP’YE PRiM

İstihbarat birimleri Suriye’deki yeni gelişmelerle PKK’nın çözüm karşıtı kanadının da seçim öncesi HDP’ye oy kazandırmak için bir hamle yapmış olma ihtimalini değerlendiriyor. Siyaset uzmanları Diyarbakır patlamasının HDP’ye belirli bir oranda oy kazandığırdığı saptamasını kamuoyu ile paylaşmıştı. PKK’nın böyle bir saldırıyı HDP’nin anketlerde terör olayları yüzünden oy oranının şiddetli bir düşüş eğilimine geçmesinde böyle bir eylemle yeniden mazlum durumuna düşmesini sağlamak için ‘fedai eylemi’ yaptığı ihtimali üzerinde duruluyor. (Akşam)

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi