enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5492
EURO
34,8565
ALTIN
2.438,56
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C

KÂHTALI ARICILARA KOVAN DESTEĞİ.

KÂHTALI ARICILARA KOVAN DESTEĞİ.
REKLAM ALANI
13.04.2016
0
A+
A-

  
Tarım ve kırsal kalkınmaya büyük destek veren GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı “Sulama Dışı Alanlarda Halkın Gelir Düzeyinin Arıcılık Faaliyetleriyle Artırılması Projesi” kapsamında Kahta Badem Birliği Üyesi 50 üreticiye arı kovanı dağıtımı yapıldı.

 

Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını en aza indirmek, Kahta’da modern arıcılığı yaygınlaştırmak ve üreticilerin gelirini artırmak amacıyla GAP İdaresi Başkanlığının desteğiyle 50 arıcıya 20 dolu, 5 adet boş kovan dağıtımı yapıldı.  

 

Kâhtalı Arıcılara kovan dağıtmak amacıyla tören düzenlendi. Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve arı yetiştiricileri katıldı.

 

Kovan dağıtım töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının en aza indirmek amacıyla kurulan GAP İdaresinin çiftçilere çok önemli desteklerde bulunduğunu kaydederek, “Bugün GAP İdaresinin desteklediği proje kapsamında 50 çiftçimize arı kovanı dağıtacağız. Dağıtacağımız kovanlar 20’si arılı, 5 ise boş kovanlardır. Bu projenin toplam bedeli 405 Bin TL’dir. Bunun % 70’ni GAP idaresi, geri kalanını ise çiftçilerimiz karşılamıştır. Bu kovanlar özellikle Kâhta Badem Birliği üyelerine verilmiştir. Çünkü arcılık badem için önem arz etmektedir”dedi.

 

Kahta’da bademlere de önemli fayda sağlayacak arı kovanlarını dağıtmaya başladıklarını belirten Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, “GAP İdaresi sadece arıcılıkla ilgili değil, Kaymakamlığımızca sosyal alanlarda hazırladığımız bir çok projeye de destek vermektedir. GAP İdaremiz bu destekleri ile bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmaktadır. Bu anlamda bu projenin hazırlanmasında desteğini bizden esirgemeyen Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a, GAP İdaresi Başkanına, İlimiz Milletvekillerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Kâhtalı arıcılara dağıtılacak kovanların hayırlı olmasını dileyen Vali Mahmut Demirtaş, “Kâhta ilçemiz nüfus yoğunluğu açısından 30 vilayetten daha büyük bir ilçedir. Bu kadar büyük bir ilçeye özel bir önem verilmesi gerektiğine inanıyorum. Kâhta ilçemizde eğitim, sağlık, tarım, alt yapı ve sanayi alanlarında çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Özellikle eğitim alanında yaptığımız dersliklerle Kâhta ilçemizde bir çığır açtık. Sanayi alanında ise Kahta’ya çok güzel bir OSB yaptık. Bugün arı üreticilerimizin gelirini artırmak ve modern arıcılığı geliştirmek amacıyla GAP İdaresinin desteğiyle 50 arıcımıza kovan dağıtacağız. Bu proje bir taraftan bal üretimini teşvik ederken, diğer taraftan da badem üretimine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bir köylü ve çiftçi çocuğu olarak arıcılığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bir arının hayata nasıl yön verildiği araştırılsa ve okunsa insanlar hayretler içerisinde kalır. Dağıtımını yapacağımız kovanların üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş tarafından arıcılara kovanların dağıtımı yapıldı.

 
 
 
 
 

 

 

 

  

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi