enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5094
EURO
34,8327
ALTIN
2.490,54
BIST
9.550,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

KÂHTA SPOR KOMPLEKSİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

KÂHTA SPOR KOMPLEKSİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI
REKLAM ALANI
31.03.2017
0
A+
A-

Gençlerin ve çocukların modern koşullarda spor yapabilmeleri ve sağlıklı bir yaşama adım atmasını sağlamak amacıyla Kâhta Spor Kompleksinin temeli dualarla atıldı.

Kahta ilçe merkezinde düzenlenen temel atma törenine Vali Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Siyasi Parti Başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, STK Başkanları, bazı kurum müdürleri, vatandaşlar ve gençler katıldı.

Dualarla temeli atılarak, 24 milyon TL’ye mal olacak Kahta’nın vizyon projesi olan dev spor tesisi, 15 Temmuz 2018 tarihinde hizmete sunulacak.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, böyle anlamlı ve güzel bir günde güzel bir temeli atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kâhta ilçemiz daha önce bu tür yatırımlara susamış bir ilçeydi. Son yıllarda Kahta ilçemize yapmış olduğumuz okul sayısı 50’yi buldu. 30 tane temel eğitim, 7 okul öncesi ve 13 tane de yeni lise kazandırdık. Tüm bu yatırımlar daha önce hayaldi. 2002 öncesinde Adıyaman’a gelen kamu yatırımlarının toplam miktarı 10 Milyon iken, sadece Kahta’ya yapılan iki eserin toplam miktarı bugün 500 Milyon’u geçmektedir. Bugün temelini atacağımız Spor Kompleksi 2.500 kişilik olup, bedeli de 24 Milyon TL’dir. Spor merkezimizin içinde 500 kişilik kapalı yüzme havuzu mevcut olup, her türlü sosyal donatıya sahip olacaktır. Adıyaman ve Kahta hizmetin en iyisini hak ediyor. Bugün temelini atacağımız Spor Merkezinin Kahta ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

Kâhta Spor Kompleksinin Kahta’ya ve Adıyaman’a hayırlı olmasını dileyen Vali Abdullah Erin ise, “Bu yatırım son 15 yıl içerisinde Adıyaman’a ve Kahta’ya yapılan ne ilk yatırımdır nede son olacaktır. Bu büyük eserin buraya yapılmasına vesile olan Hükümetimize, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve bu yatırımın buraya yapılmasının müsebbibi Ahmet Aydın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Adıyaman’ımızın kamu yatırımlarından aldığı payın yükselerek ilk 15 ilin arasına Adıyaman’ın girmesine vesile olan ve bu yatırımların ilimize gelmesine büyük katkısı olan TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın’a, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimizi bir borç biliyorum. Bugün temelini atacağımız bu komplekste, büyük Türkiye idealine inanmış, milli ve manevi değerleri özümsemiş, geçmişini iyi tanıyan ve iyi bilen ve onunla onur duyan bir gençlik yetişecektir. Böyle bir gençlikle bizler 2023’leri, 2053’leri ve 2071’lerdeki ideallerimizi gerçekleştirebiliriz. Temelini atacağımız spor kompleksinin ilimize ve Kahta ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualarla Spor Kompleksinin temeli atıldı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi