enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KAHTA ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ BAŞKANLIĞINCA HAZIRLANA PROJENİN AÇILIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

02.02.2017
0
A+
A-

Kahta Şehit Aileleri Dayanışma Derneğinin hazırladığı ” Şehit Aileleriyle  Çanakkale’de Tarihe Yolculuk” proje tanıtımı yapıldı.

2016 yılında hazırlanıp projenin Dernekler Daire Başkanlığınca onaylanarak yürürlüğe konulduğu belirtildi.
Baraj sahilinde bir tesiste yapılan açılış toplantısına Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Garnizon Komutanı Ali Murat AYŞEN, Kâhta belediye Başkanı Abdurrahman TOPRAK, İlçe Emniyet Müdürü İlçe Jandarma Komutanı, İlçemiz merkezi ve köylerinde ikamet etmekte olan çok sayıda şehit yakını katıldı.
Tanıtım programı kapsamında 14 şehit ailesinin öğrenim çağındaki şehit yakınına dizüstü bilgisayar hediye edildi, aynı zamanda Kahta Belediye Başkanlığınca da projenin desteklenmesi amacıyla temin edilen 14 adet da tablet de şehit yakınlarına törenle teslim edildi.
Proje kapsamında konuşma yapan Kahta Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ramazan YETİŞ projenin hazırlanması talimatını veren ve Şehit ailelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenen Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA’ya ilçedeki tüm şehit aileleri adına teşekkür etti. Projenin hazırlanma amacı hakkında bilgiler verdi.
Kahta Belediyesi Başkanı Abdurrahman TOPRAK yaptığı konuşmada, aziz şehitlerimizin devletimize emaneti olan şehit ailelerine ve en iyi şekilde sahip çıkabilmek için ciddi gayret sarf edilmekte olduğunu belirterek şunları söyledi “Biliyorum hepimizin yüreği yaralı. “ateş de düştüğü yeri yakar.” ama biz yine biliyoruz ki: dinimiz şehitliğe çok büyük önem vermiştir. Bizim inancımızda şehitlik en üstün mertebedir. Şehitler, yüce Allah’ın ve peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuşlar, cennetle müjdelenmişlerdir. Şehitlik, peygamberlikten sonra gelen en büyük rütbedir buna inanıyoruz, bu inancımız acılarımızı dindiriyor, hafifletiyor. Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin ve bir daha asla böyle acılar yaşatmasın.
Şehit ailelerinin sorun ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenen ve bu kapsamda bu projenin hazırlanma talimatını veren Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA konuşmasında, “Kutsal vatanımız uğruna toprağa can olmuş aziz şehitlerimizin değerli emanetleriyle beraber olmak bizleri her zaman onurlandırmakta ve mutu etmektedir. Sizlere acınızı hatırlatmak için değil, devletin ve milletin her zaman yanınızda olduğunu göstermek için buradayız. Biz sadece bunu yaşamak, hissetmek ve unutturmamak için buradayız. Son dönemlerde yaşanan olaylar millet olarak hepimizi üzmektedir. İnşallah bu süreçte bitecek. Biz bir ve bütün olduktan sonra bu gafiller bu alçaklar istedikleri emellerine ulaşamayacaklar. Başta sizin evlatlarınız olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Ezanımızı susturmayıp, bayrağımızın her yerde dalgalanmaya devam edecek.” dedi.
Ben ne hangi zaman döneminde yaşamak isterdim diye kendime sorduğumda şanla şerefle dolu hepimizin büyük bir onur duyduğu Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Kurtuluş Savaşı yılarında yaşamak istediğimi fark ediyorum diyen Kaymakam KAYA, kurtuluş savaşında ve her türlü terör odaklarına karşı verilen mücadelede canlarını veren ecdatlarımızın nesli olmaktan onur duyduğunu belirtti. Bizden sonraki nesillerin de yaşadığımız dönemde gösterdiğimiz onurlu mücadelemizi 15 Temmuzdaki birlik ve beraberliğimizi rehber alacaklarına inandığını belirtti.
Proje kapsamında 2017 yılı içerisinde 3 ayrı sosyal etkinlik daha gerçekleştirileceğini belirten Kaymakam KAYA şehit aileleriyle bundan sonraki programlarda ilçenin önemli tarihi ve turistik yerlerinde gerçekleştirileceğini belirtti.
Şehit ailelerinin öğrenim çağındaki çocuklarına birer dizüstü bilgisayar alındığını belirten Kaymakam KAYA, Kahta Belediye Başkanlığının da projeyi öğrenmesinin ardından destek olmak amacıyla şehit aileleri için tabletler aldığını belirterek, hassasiyetlerinden dolayı Kahta Belediye Başkanına teşekkür etti.
Nisan 2017 ayı içerisinde tüm masraflar İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığınca karşılanmak üzere Çanakkale gezisi gerçekleştirileceğinin müjdesini veren Kaymakam KAYA Projenin Hazırlanmasında emeği geçen Proje Koordinasyon Merkezinde Görevli Gökçen KAYA, Lütfü Başlı, Mehtap Uğur DOĞAN, Merve AYGÜN ve Özdemir ECE ile proje çalışmaları için her türlü desteği veren Yazı İşleri Müdürü Sırrı İNAN a teşekkür etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi