enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5198
EURO
34,7291
ALTIN
2.489,09
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

Kahta ÖSYM Sınav Merkezi Oldu, Emeği Geçenlere Teşekkürler…

Kahta ÖSYM Sınav Merkezi Oldu, Emeği Geçenlere Teşekkürler…
REKLAM ALANI

Bu makalemde 2018 yılından itibaren Kahta’nın ÖSYM Sınav Merkezi olacağı münasebetiyle emeği geçenlere özel bir şekilde teşekkür etmek istiyorum.

Yıllardır ilçemizin öğrencilerinin en başta gelen sorunlarından biri, Kahta’nın ÖSYM Sınav Merkezi olmamasıydı ve Kahtalılar olarak bununla ilgili yıllardır ilgili kurumlarla ve temsilcilerle görüşmekteydik. Nihayet tüm Kahtalıların çok istediği ÖSYM sınav merkezi sorununu ortadan kaldıran müjdeyi aldık.

Evet, sınav dönemlerinde öğrencilerimizin çektiği bu büyük sıkıntı yetkililerimizin uğraşmaları sonucunda ortadan kalktı artık sınavlar Kahta’da yapılacak.

Çevre köyleriyle beraber 121 bin nüfusa sahip Kâhtamız, komşu ilçeleri olan Gerger, Samsat ve Sincik ilçeleri ile birlikte 170 bin nüfusa sahiptir. Kâhta ve komşu ilçelerle birlikte öğrenci sayısı yaklaşık 45 bin civarındadır. Büyük bir coğrafik alana ve nüfusa sahip Kahtamızın bir ilin imkanlarına sahip olması gerekmekte ki böylece gelişme için alt yapısı müsait olsun.

Kahta Gazeteciler Cemiyeti heyeti naçizane, bu sınav merkezi sorunu hakkında, 2014 yılında, öncelikle Kahta kaymakamı ve valimizle durumu görüştü. Yerel düzeydeki temaslardan sonra, bölgemizin sorunlarını içeren bir dosyayla Ankara’ya temaslarda bulunmak iüzere heyet olarak gittik.

Heyetimiz TBMM Başkanvekili, Adıyaman vekili Av. Ahmet Aydın’ı, Adıyaman vekilleri Adnan Boynukara’yı, İ. Halil Fırat’ı, Salih Fırat’ı ve Adıyaman kökenli tüm milletvekillerimizi ziyaret edip hazırladığımız dosyadaki sorunları aktardık.

Sorunlardan bir taneside sınav merkeziydi. Öğrencilerimizin çektiği sıkıntıları ve beklentileri aktarmıştık. Kendilerinden konunun takipçisi olacakları ve sınavların Kahta’da yapılması için ellerinden geleni yapacakları sözünü aldık.

Hiç şüphesiz bizim Kahta Gazeteciler Cemiyetinin heyetinin dışında da girişimde bulunanlar olmuştur. Bizler KGC heyeti olarak sunduğumuz dosyadaki Kahta halkının bir talebinin gerçekleştirilmesinden dolayı, bu konuda emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyoruz.

Başta TBMM Başkanvekili okul arkadaşımız  Adıyaman milletvekili Av. Ahmet AYDIN’a, sayın Adıyaman milletvekillerimiz Adnan Boynukara, İ. Halil Fırat, Salih Fırat, valimiz Nurullah Naci Kalkancı, eski valilerimiz Abdullah Erin, Mahmut Demirtaş, Kahta eski kaymakamımız Dede Musa Baştürk, Kahta kaymakamız Ahmet Gazi Kaya ve diğer emeği geçenlere Kahta Gazeteciler Cemiyeti adına teşekkür ediyorum ve diğer sorunların da çözüleceği ümidimizi de canlı tutmaya devam ediyoruz.

Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi