enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6013
EURO
34,8092
ALTIN
2.492,47
BIST
9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Kahta – Nissibi Yol Çalışmaları Yavaşlıyor mu?

Geçen yıl yapımına başlanan ve üç yıl sürecek  Kahta – Nissibi Yolu çalışmaları hızla devam ediyor.

Nissibi Köprüsünün açılmasıyla birlikte çıkmaz sokak olan Kahta İlçesi doğu ile batıyı birbirine bağlamıştı.  Uzunluğu  50 km olan yol, güzergâh değişiklikleriyle  ile birlikte yaklaşık  10 km kısalarak 41 km’ye düşecek olması hem şehirlerarası taşımacılığı hemde ticarete önemli katkısı olacak . Yapılacak yol standartı çok yüksek bir yol olduğundan, hergün ilçeye gidiş-geliş yapan çevre köylülerinin işlerini de kolaylaştıracaktır.

Yolun platform genişliği 25 metre olup 3 yıl içerisinde bitirilmesi öngörülmüştü. Ancak yapılan açıklamalarda 2 yıl gibi daha kısa bir sürede bitirileceği belirtilmişti. Hızla devam eden çalışmalar sonucunda birkaç gün önce 6 km’lik geçici asfaltlamanın yapılması sürücülerin yaşadığı zorlukları bir nebze azalttı. Asfaltlama sonrası yol çalışmalarında bir yavaşlama olduğu gözlemlemleniyor. Yol Güzergahındaki  köylüler  ve Kahta’lıların sabırsızlıkla  beklediği yolun bitiminin erkene alınması , yapım çalışmalarında yaşanan mağduriyeti de kısa tutacaktır. Yeni yol, doğuyla batıyı birbirine bağlaması ve  ticarete getireceği hareket açısından da önem arzetmektedir.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi