enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

KAHTA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NUN YARDIM TIR’LARI YOLA ÇIKTI.

KAHTA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NUN YARDIM TIR’LARI YOLA ÇIKTI.
REKLAM ALANI
10.01.2016
0
A+
A-

Kahta Gönüllüler Platformu bir ay önce toplanıp, Sebahattin Karakayalı, Av. İsmail Çelik, Mustafa Demir’den oluşan komisyon ve Platform Üyeleri Suriyedeki mağdur Halka yardım etme kararı almıştı.

   
    
    
   
Kahta Gönüllüler Platformu Kahta’daki STK temsilcilerinden oluşuyor. Kahta Gazeteciler Cemiyeti’ninde aktif olarak rol aldığı Gönüllüler Platformu son iki yıldır Kahta’da önemli yardım projelerini hayata geçiriyor. 
Kahta Gönüllüler Platformu,10 Ocak Günü Kahta Ziraat Odası Başkanı F. Rüştü Zorlu Turanlı’nın düzenlediği Kahvaltıda bir araya geldi.
Başkan Turanlı’nın yardım Tır’larına emeği geçenlere teşekkür etti. Böyle yardım programlarının önemine dikkat çekerek,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutladı.

 

Komisyon adına selamlama konuşması yapan Sebahattin Karakayalı ” Kahta Gönüllüler Platformundaki arkadaşlarıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Topladığımız dört un yardım Tır’larını İHH’nın yetkilileri vasıtasıyla Suriyedeki Mağdur Halka gönderiyoruz. Zalimler Suriyede insanları öldürüyor, bizlerde İnsanların yaşaması için buradan un yani ekmek gönderiyoruz.” Dedi.
Adıyaman İHH Başkanı Fadıl Akkuş yaptığı teşekkür konuşmasında ” Yaklaşık bir ay önce bir kahvaltıda aldığımız kararı Rabbime şükürler olsun bugün gerçekleştiriyoruz. Kahta Gönüllüler Platformuna, bu amaçla bir araya gelen ucundan halkımza teşekkür ediyorum. Teşekkür etmesini bilmeyen şükretmesini de bilmez. Kaymakamımıza ve emeği geçenlerin hayırlarını Allah kabul etsin.” Dedi. 
Platform üyelerine hitap eden Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, küçük yürekleriyle kampanyaya destek olan çocukların önemine değindiği konuşmasında ” tabiki Kahta’nın başka sorunları da var. Toplanan yardımlar İHH araciliğıyla inşallah esas sahipbir ulaştırılacak. araya gelmek, sırt sırtta vermek, aynı birlikteliği, yan yana duruşu kaymakam olarak önemsiyorum.” Dedi.
Kahta Gönüllüler Platformu, Kahta Otogarında Yardım Tır’larının Suriyedeki Mağdurlara göndermek için bir basın açıklaması düzenledi. 
Basın Açıklamasına geçilmeden Kahta Zeynel Camii Müezzini Halil Ödemiş Kuran Tilaveti yaptı. Programın sunuculuğu Hafız Bilal Demir’in açılış konuşmasında, İHH Kahta temsilcisi İsmail Türemiş şunları söyledi. ” Sayın kaymakamım değerli katılımcılar, Suriye’de yıllardır devam eden zulümler bugünde devam ediyor. Milyonlarca Suriyeli, mülteci durumuna düşerek ülkesini terketti. Emparyalist devletlerin umursamadığı sınırlar yeniden çiziliyor. Bizler Kahta’da düzenlediğimiz yardımlarla bu kardeşlerimizin yanında olduk yanında olmaya da devam edeceğiz. İnsani değerlerin yok edildiği, yaşam hakları ellerinden alındığı bu mazlum coğrafyadaki insanlık dramına iman ettiğimiz islam dinindeki Kurani Kerimde, ‘ kim bir insanı öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Kim bir insanın hayatta kalmasına vesile olursa, tüm insanlığın hayatta kalmasına vesile olur’da buyurarak masum canın ne kadar önemli olduğunu belirtmektedir. Görmezden gelmek, nemelazımcılık, duyarsızlaşmak ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın insani ve islami olmayan bu düşünceler şükür bizde olmadığının tecellisidir bugün burada olmanın kardeşliği olarak halkımızla birlikte bugün dört Tır un yardımını Suriyedeki Halka gönderiyoruz. Allah hepimizin hayırlarını kabul etsin.” Dedi. 
Tören dört yardım Tırı’nın yola çıkmasıyla sona erdi. 
Kutlu Haber

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi