enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kutlu’nun ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü” Mesajı

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kutlu’nun ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü” Mesajı
REKLAM ALANI
09.01.2015
0
A+
A-

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu’nun ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü” ile bir mesajı yayınladı.

Tek gayeleri toplumu bilgilendirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, farklılıklara dikkat çekmek ve toplumsal değerlere ışık tutmak olan, ulusal ve yerelde  görev yapan basın çalışanları, kamuoyunu haberdar etmek bilinciyle mesleğin zorluklarına rağmen, ciddi fedakarlıklarla görevlerini yerine getiriyor.

Medyada, Basın-Yayın  meslek ilkeleri çerçevesinde realist, dürüst ve tarafsız bir gözle, olaylara objektif olarak yaklaşan gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur.

Gazetecilik mesleği kamuoyunu bilgilendirmek adına, memleketin görülmeyen sorunlarına dikkat çekmek kaydıyla, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, insan yaşamına, kişilik haklarına ve evrensel hukuk çerçevesinde, saygıyı temel değerleri de gözününde bulundurarak, görevini cefakarca yapan zor ama bir o kadarda  kutsal bir meslektir.

Son günlerde Kahta’da bazı meslektaşlarımızın haber sitelerine yapılan çirkin siber saldırıları şiddetle kınıyorum. Basın mensupları haber yaparken, kime fayda, kime zarar vereceğinin hesabında olmaz. Dikkat ettikleri tek şey hakikattir, gerçektir.Tek gayeleri halkın sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm sağlanması noktasında önayak olmaktır. Bu tür saldırılar hiç kimseye fayda getirmez bilakis çalışma azmini daha pekiştirir. Özgür basına yapılan bu saldırıların kimden veya kime geldiğine bakılmaksızın  amacına ulaşamayacak çok çirkin hareketlerdir…

Bu bağlamda, yaz-kış demeden, yağmurda-çamurda görevini yapmaya çalışan, mesleğini icra eden düşündüklerini özgürce ifade edebilecekleri bir çalışma ortamına sahip olmaları gerekir.  Tüm yasal haklara sahip ve rahatça görevini yapacakları günleri dilerken, tüm meslektaşlarımın  ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyorum.

”BASIN İÇİN ÖZGÜRLÜK, ÖZGÜRLÜK BASIN”


Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Kemal Kutlu

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi