enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KAHTA FEN LİSESİNİN TEMELİ ATILDI

KAHTA FEN LİSESİNİN TEMELİ ATILDI
REKLAM ALANI
02.04.2016
0
A+
A-

Kahta ilçesinde bütün sosyal donatılara sahip Fen Lisesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

  

 Temel atma törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Kahta Kaymakamı A. Gazi Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Adıyaman Kahta Karayolu üzerinde bulunan 24 derslikli fen lisesinin temelini atmak üzere tören alanına gelen Vali Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Milletvekilleri, Kahta Fen Lisesi öğrencileri tarafından alkışlarla karşılandı.

 

20 dönüm arazi üzerine kurulacak 24 derslikli Fen Lisesi ile birlikte 1 adet atölye ve 200 öğrenci pansiyonu yapılacağını kaydeden TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Temelini atacağımız okulumuz her türlü sosyal donatıya sahip olarak modern bir mimariyle inşa edilecektir. Sayın Valimizin öncülüğünde Kahta ilçemizin dört bir tarafında çok önemli eğitim yatırımları gerçekleştirildi. Bu yatırımlarla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız daha modern ve nezih bir ortamda eğitim ve öğretim hayatına devam etmiş olacaktır. Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum”dedi.

 

 Temeli atılacak 24 derslikli fen lisesi ile Kâhtalı gençlerin modern bir eğitim kurumuna kavuşacağını dile getiren Vali Mahmut Demirtaş, “Bu güzel okullarda okuyacak çocuklarımızın gelecekte devlet ve toplum hayatının güzide yerlerinde görev alacağına şahit olacağımızı şimdiden biliyorum. Onların da doğup büyüdüğü topraklara böyle değerli eserler kazandıracağına inanıyorum. Bugün temelini atacağımız 24 derslikli Fen Lisesi Kahta’ya yapacağımız yatırımların ne ilkidir, ne de sonu olacaktır. Şunu çok iyi biliyoruz ki, ülkemizin 2023 hedef ve vizyonuna ulaşabilmesi ancak eğitimle mümkün olacaktır. Bundan dolayı eğitime yönelik yatırım ve hizmetlerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Son üç yılda İlimiz genelinde 1.300 yeni derslik inşa ettik. Kahta ilçemize ise 374 adet derslik kazandırdık. Bunlardan yaklaşık 300 dersliği hizmete sunuldu. Yine bir taraftan eğitimin alt yapısını değiştirirken, bir yandan da ileri teknolojiyi sınıflarımıza taşıdık. Yarının Türkiye’sini emanet edeceğimiz gençlerimize hak ettiği eğitim imkânlarını en iyi şekilde sağlamak amacıyla Fatih Projesi kapsamında ilimizde bugüne kadar 16.767 adet tablet dağıtımı gerçekleştirdik. Gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Gençlerimizin geleceği için yapılacak her yatırımı önemli ve değerli görüyoruz. Bugün temelini atacağımız 24 derslikli Fen Lisesinin ilimize ve Kahta ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bizlere bu yatırım imkanlarını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, Sayın Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi. 

 

Konuşmaların ardından 24 derslikli Fen Lisesinin temeli atıldı. 

 
 
 
 

 

  

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi