enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Kahta Esendere (Kilîsik) Köyünde Feodal Kan Davası Geleneği Son Buldu.

Kahta Esendere (Kilîsik) Köyünde Feodal Kan Davası Geleneği Son Buldu.
REKLAM ALANI

 

Kahta’da birkaç gün önce iki kuzen arasında çıkan kavgada Hasan Çelik hayatını kaybetti. Konu adli makamlara intikal etti ve zanlı tutuklandı. Suç ve ceza yasalara göre Mahkeme kararıyla belli olacaktır.

Hayatını kaybedenin ve ölüme sebep olanın babaları yani iki kardeş bölgede halen etkisini sürdüren feodal yapıdan kaynaklı kan davası geleneğini ortadan kaldıran örnek bir karar aldılar.

Esendere (Kilîsik) köyünde cenazenin defin merasiminden sonra toplanan akrabalar taziyeyi hep birlikte yapma kararı aldılar. Bu çerçevede zanlının davası Mahkemede ceza yasasına göre hükme bağlanacaktır. Feodal kan davası ve husumet ise olmayacaktır. Her iki kardeş bu konuda hemfikir ve taziyeyi de birlikte düzenleyecekler.

Feodal kan davası geleneğinin ortadan kalkması konusunda Esendere (Kilîsik) köyü bir örnek karar almıştır.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi