enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3292
EURO
35,0378
ALTIN
2.280,52
BIST
8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
19°C
Adıyaman
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Adıyaman’da-Videolu Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Adıyaman’da-Videolu Haber
REKLAM ALANI

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman’da vatandaşlarla biraraya geldi.

Akşener, yaptığı açıklamada, “Yolda gelirken Mahmut Abiyle birlikte geldik. Adıyaman ile ilgili sorunları anlattı. Bana bunları anlatmam gerektiğini söyledi. 24 Haziran’da seçime gideceksiniz. Birisi cumhurbaşkanlığı diğeri milletvekli. Ben tütüncü bir ailenin çocucuğuyum. İzmit’in Gündoğdu ilçesinde tütün parası ile okuyan birisiyim. Tütünün Adıyaman için ne manaya geldiğini bilirim. Neler yaşadığınızı biliyorum”dedi.

– ADIYAMAN TÜTÜNÜNÜ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORLAR

Adıyaman tütününü ortadan kaldırmak istediklerini ifade eden Akşener, şöyle devam etti:

“Adıyaman tütününü ortadan kaldırmak istiyorlar. Buradan size söz veriyorum; aracıları ortadan kaldırıp, onu dünyada marka yapacağız. Bunlar çiftçinin il il hangi konuduysa, onu bitirdiler. Türkiye’de çiftçiyi bitirdiler. Bu cahillik ve işbilmezlik olabilir, tereddütüm var. Adıyaman milletvekilleri bunu anlatmatlıydı”

– 24 HAZİRAN’DA GÜNEŞ DOĞACAK

Adıyaman’ın sorunlarına değinen Akşener, “Adıyaman’da gençler işsiz. OSB’niz vardı. Mahmut abim yaptırmıştı. 15 bin kişi çalışıyordu. Bunlar ufak ufak gttiler. Gençlere iş ortaya koydular mı ? Yatırım yaptılar mı ? Adıyaman’a bu 4. gelişim. Toprak aynı toprak, yılda 2 defa ürün alınması mümkün toprak ama susuz. Rahmetli Özal tarafından yapılan barajda köylerinizi verdiniz. Bunun karşılığını aldınız mı ? Biz Adıyaman’ın sulama işleminin, toprağının sulanmasını sağlayacağız. Yolda bunun sözünü verdik. Varolan bereketli toprakların sahibi Adıyaman’ın inşallah 24 Haziran’ın sabahında Türkye’ye ve Adıyaman’a güneş doğacak. Topraklarınızı verdiniz, Şanlıuurfa suluyor. Sonuç itibari ile Adıyaman, oradan bakıyor. Şimdi birşey daha var. Elektriği sizin topraklarınız üzerinden üretiyorsak, o zaman çiftçiye ayrımcılık yapmak zorundayız. Bu tütün yüzünden Anavatan Partisinde posta koyan bir milletvekiliniz var. Doğruyol’da Mahmut abiyle beraber siyaset yaptık” diye konuştu.

– MAHMUT BOZKURT, İSTANBUL’U KABUL ETMEDİ

Mahmut Bozkurt’un İstanbul’u kabul etmeyip, Adıyaman’dan aday olduğunu dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havaalanını ben açtım dedi ya. Onu bu karşınızda duran beyefendi açtı. OSB, Havalanı ve sulama gibi 5 büyük proje yaptı. Onun için Mahmut Bozkurt aday. Ben İstanbul’u gösterdim. O ben Adıyaman’da doğdum, Adıyaman’da devam edeceğim dedi”

– GENÇLERİMİZE MAAŞ VERECEĞİZ

Gençlere maaş vereceklerini dile getiren Akşener, “Çocuklar işsiz. Türkiye’de yüzde 11 işsizlik var. Bunu 5 yılda 5.5 ‘a düşüreceğiz. Devlet bunu yapmak zorunda. İş buluncaya kadar bu gençlerimize maaş bağlayacağız. Ailelerinin ve arkadaşlarının yanında başları eğik olmasın”dedi.

– GIDA’DA İTHALAT, İHANETTİR

Gıda ithalatına tepki gösteren Akşener, şunları söyledi:

“Buğdayından, mercimeğine kadar herşeyi ithal ediyorlar. Gıda ile ilgili herşeyi ithalata bağladılar. Bu ihanetttir. Samsat’ta 20 bin kişiye yakın insan 15 aydan beri çadırlarda yaşıyor. İYİ Parti olarak iktidar olduğumuzda Adıyaman’ı bölgede tarım üssü kuracağız. Depreme maruz kalmış insanlarımız çamur içinde kalmayacak. Devlet bunun için var, yandaş için değil. Adıyaman’a tarım sanayiyiyi kuracağız”

– KAYNAK HAZIR

Yapacakları çalışmalar için kaynağın sorulduğunu anlatan Akşener, “Kredi ve kredi kart borçlarını sileceğiz. Topu topu 2 kanala çıktım. Onda da bana Cumhurbaşkanı adayı olarak kaynak soruyorlar. Benim eşim Rizeli. Dolayısıyla Erdoğan benim Muhterem kayınbirader. Suriye’nin içine elini soktu. 4 milyon insan geldi. 150 milyar para harcandı. Seçilirsem hemen Suriye politikasına el atacağım. 4 milyon kardeşimizi memleketlerine göndereceğiz. Sayın Erdoğan, Şam camisinde namaz kılamadı ama biz 80 milyon insanlarımızla önümüzdeki ramazanda Şam’da iftar açacağız. 150 milyar buradan gelecek. O meşhur arabalar varya, 8 milyar lira yıllık, bakan biniyor, damat biniyor, gelin biniyor. Ben onlara diyecem ki inin o arabalardan. Şimdi 8 milyar parayı da bir kenara koyun. Başbakan Binali Yıldırım bir mitingte dedi ki, Akşener Tika’yı kapatacak. Benim öyle bir açıklamam yok. İcranın başı yalan söylüyor, iftira atıyor. Bana milletimden başka talimat veren olmadı. Ben buradan Yıldırım’a söylüyorum ki, bakanlar emrinde, talimat emrinde, ver talimatı gereğini yapsınlar. Bugüne kadar bana fetöcü dediler. İspatlamayan namussuz, şerefsizdir. 2.5 senedir, Türkiye Cumhuriyetinin başbakanına yakışmıyor. TİKA’yı araştırdık. yıllık 8.5 milyar para harcıyor. Kampoçya’ya okul yapmışlar. Otoban yapmışlar. Bu tür işler yapmışlar. 6.5 milyarı sizin cebinizden çıkmış. Buna da bakacağız elbet, kimin cebinden çıkmış, hangi yandaşa gitmiş”şeklinde konuştu.

– TRT’Yİ SATACAĞIM

TRT’yi satacağını dile getiren Akşener, şöyle aktardı:

“TRT’yi satacağım. Beni göstermedikleri için değil. Yıllık 2.5 milyar sizin cebinizden çıkıyor. Orayı satıyorum, 2.5 milyar her yıl cebinizde. Üzerine gelecek parayı da eklediğimizde yüzde 10 gelir sağlıyoruz. İsrafı da engelliyoruz. Dolayısıyla her yıl 50 milyarlık fabrika kuracağım. Adıyaman gıda enstitüsü olacak. İşsiz gencimiz kalmayacak. Bu fabrikalar satıldı. 2.5 trilyon dolar. Bu paralar nereye gitti. Adıyaman’a yatırım yapıldı mı ? Sizleri korkutmak için yargıyı kullanıyorlar. Ekonomide liyakata önem vereceğiz. Öncelikle hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Buradan kadınlara ve gençlere sesleniyorum; bu ülkede adam kayırmaya son vereceğiz. Bu nüfus kağıdı Türkiye’nin ağasıdır, paşasıdır, reisidir. 81 milyonun tapu kaydıdır. Ekonominin temelinde güven vardır. Çok önemli dış politika kadromuz var. Biz vatan çocuklarının yanında olacağız, bakan çocuklarını da arabalardan indireceğiz. Atanamayan öğretmenler var. Kadrolu, sözleşmeli ve performans var. Öğretmen ile öğrenciyi karşı karşıya getiremezsiniz. Bunların hepsini kaldıracağız. Öğretmenlerin hepsini kadrolu yapacağız.  Yaşlıların muayene ve ilaç katkı paylarını kaldıracağız. 5 yıl içinde gıda da ithalatı kaldıracağız”

Yapılan konuşmanın ardından Genel Başkan Akşener, İYİ Partinin adaylarını Adıyamanlılara teslim etti, onlardan destek istedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi