enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2475
EURO
35,0074
ALTIN
2.479,12
BIST
10.574,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C

Isparta’da tarlalara fare istilası

Isparta’da tarlalara fare istilası
REKLAM ALANI
14.02.2024
0
A+
A-

Gelendost Ziraat Odası Başkanı Hızır İlyas Düzgün, Gelendost’taki çiftçilerin fare istilasıyla mücadele ettiklerini söyledi.

featured

Isparta’da tarlalara fare istilası

Farelerin elma ağaçlarına, hububat ve ekinlere zarar verdiğini belirten Düzgün, yetkililerden yardım istedi. Fare istilasına karşı uzman personel görevlendirilmesini isteyen Düzgün, açıklamasında; “Elma üretiminin yoğun olduğu ilçemizde bu yıl çiftçilerimiz fare ile mücadele ediyor. Bahçelerde yoğun olan fareler genç fidanları kemiriyor, büyük ağaçların ise sacaklarını yiyor, Ziraatçilerin görüşünde ağaçların gelişiminde etki edeceğini söyleyerek, bunun genel olarak bahçeleri ilaçlamak gerekiyor. Farelerin verdiği hasar ciddi boyutlarda, sadece ağaçlar değil ekili alanlarda, Hububatlarda da zarar gördü. Vatandaş İlçe tarım müdürlüğünden zehir alıp kendisi ilaçlama yapıyor. Ama bu yeterli olmuyor. Vatandaş ve devlet birlikte hareket ederek bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Fare ile mücadele sürecinde yetkili mercilerin görevi üstlenip, bilgilendirilip birlikte ilaçlama yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Isparta’da tarlalara fare istilası

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi