enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5851
EURO
34,6875
ALTIN
2.525,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

HIZLI TREN HATTI PROJESİ ‘’HIZLA’’ DEVAM EDİYOR

HIZLI TREN HATTI PROJESİ ‘’HIZLA’’ DEVAM EDİYOR
REKLAM ALANI

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren hattı Etüt-Proje İle ilgili bir açıklama yaptı:

HIZLI TREN HATTININ ETÜT-PROJE YAPIM SÖZLEŞMESİ 16.10.2017 TARİHİ İTİBARİYLE İMZALANMIŞ BULUNMAKTADIR.

Adıyaman bölgesinde her alanda örnek bir il olmaya devam etmektedir. Ulaşım alanında özellikle son yıllarda hem ülkemiz, hem bölgemiz ve tabi ki ilimiz Adıyaman’da büyük gelişmeler ve değişimler yaşamıştır. Bizlerinde ciddiyet ve süreklilikle devam eden takip ve gayretlerimizin karşılık bulması da ayrıca mutluluk vericidir. Hükümetimizin adeta seferber olarak sürdürdüğü yatırımlarla, ulaşım hizmetlerinde çağ atlamaya ve gelişmiş ülke ölçeklerine doğru hızla ilerlemeye devam ediyoruz.
Daha evvelden bildirdiğimiz üzere, etüt-proje ihalesi yapılan hızlı tren hattının Etüt-Proje Yapım Sözleşmesi de 16.10.2017 tarihi ile imzalanmış bulunmaktadır.
Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren hattı Etüt-Proje İşi, yaklaşık 7,5 milyon TL’ye mal olacak ve 18 ay sürede tamamlanacak olup, süratle projenin hayata geçirilmesi için takiplerimiz ve gayretlerimiz devam edecektir.
Etüt-proje yapım sözleşmesi imzalanan Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta Hızlı Tren hattı 100 km uzunluğunda olup, konvansiyonel bir şekilde hem yolcu hem de yük taşıma kapasitesine sahip olacaktır.
Gölbaşı-Adıyaman-Kâhta hızlı tren hattının etüt-proje yapım sözleşmesinin tüm hemşerilerimize ve bölgemize hayırlara vesile olmasını dilerim. Desteklerini ve emeklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet ARSLAN’a, milletvekili arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunarım.

Av.Ahmet Aydın
Adıyaman Milletvekili
TBMM Başkanvekili

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi