enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5046
EURO
34,6380
ALTIN
2.492,50
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
23°C

HİÇ ÇALIŞANLA ÇALIŞMAYAN BİR OLUR MU?

 

Bugün ülkemin güzelliklerini görmek istedim.İçimiz karardı; kötü haberlerden ,kazalardan,kadına şiddetten ,çocuk istismarından…

Kendimi, çocukluğumuzda sık sık top oynamaya gittiğimiz ilçe stadına attım.O da ne?Bir sürü gencimiz,küçük öğrencilerimiz ,ve yaşıtlarım.Kimi yürüyüş yapıyor,kimi top oynuyor,kimi koşuyor,kimi bocce oynuyor.

Usulca yanlarına yaklaştım.Gençlerin büyük bir kısmı Beden Eğitimi Öğretmenliği için çalışıyorlar.Yürüyüş yapanların bir kısmı ise okul servis şoförleri.Koşan çocukların yanlarına gittiğimde daha önce içlerinden tanıdığım öğrencilerin yanına gittim.Çocukların yarışmalara hazırlandıklarını gördüm.Büyük bir kısmı Kubilay Ortaokulu ve TPAO Atatürk Ortaokulu öğrencileri olduklarını öğrendim.Bocce ne kadar çok zevkli bir oyunmuş.

Öğrencilerden birkaç tanesine derlerinin nasıl olduklarını sorduğumda çok başarılı olduklarını ve aynı zamanda atletizmin farklı kategorılerınde Türkiye derecelerinin olduklarını duyunca çok sevindim.

Bir an aklıma geldi neden hep Kubilay ortaokulu? Teog sınavlarında ilçe merkezinde çok başarılı,sportıf alanlarda;futbolda ilçemizi Adıyamanda temsil ettiler,kız basketbol takımları Adıyaman il 1. Si oldular.Atletizmde il 1. Liğinin yanında bölge 1.likleri ,İngilizce konuşma dalında ,İngilizce hikaye yarışmasında yine ilçe 1. Likleri….

Bunları teyit etmek için Kubilay Ortaokulu öğretmenlerinden tanıdığım birkaç öğretmen arkadaşa maşallah çok başarılısınız dediğimde hiç çalışanla çalışmayan bir olur mu diye söylendi gülümseyerek.

Kubilay Ortaokulu TEOGda başarılı olmuş öğrencilerin mangal ziyafeti çektiklerini ve bizzat okul müdürü Ahmet KARABABA nın yaklaşık 50 kişiye mangalda et pişirdiğini ve bu öğrencilerini Nemrut Dağına

gezmeye götürdüklerini,yine iki minübüs dolusu öğretmen ve öğrencilerini Gaziantep’e gezmeye götürdüklerin şahit oldum.Sekizinci sınıflar için Kahta Kültür Merkezinde düzenledikleri mezuniyet gecesi cabası.

Her ay öğretmenler odasında o ay içerisinde doğmuş olan öğretmenlerin doğum günlerinin kutlandığını duyduğumda ne kadar uyumlu bir kadro olduklarına kanaat getirdim.

O sıcak havaya rağmen sınıflararası futbol müsabakalarını öyle ciddi tertiplemişlerki 5.sınıfların 1.sine,6.sınıfların 1.sine,7.sınıfların1.sine ve 8.sınıfların 1.sine kupa vermeleri ve her sporcuya madalya takmaları işlerini ne kadar sevdikleri ve nekadar ciddiye aldıklarının kanıtıydı.

Evet sevgili okurlarım marka olmak böyle bir şey galiba….

Şunuda belirtmeden geçmeyeyim.Öğrencilerine sporu sevdiren bu değerli arkadaşlara ilçe kaymakamımızın basketbolcu olduğunu bunun bir avantaj olduğunu söylemeye fırsat kalmadan kaymakam Bey’in her türlü teşvik ve desteğinin olduğunun canlı şahidi olduğumdan bu atletizm öğrencileri adına ve ilçemiz adına Sayın Kaymakamımıza bir kez daha katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Bir kez daha çalışanla çalışmayanın bir olmadığını kanıtlayan Kubilay Ortaokulu öğretmenlerimize ve bu çocuklarımıza sporu sevdiren Beden Eğitimi Öğretmenlerine,ilçe atletizm antrönürü İsmail Şeçilmiş arkadaşımıza,ilçe basketbol antrönürü Abdurrahman hocama,volaybol antrönörü Ahmet Olt hocamıza ve diğer tüm öğretmen arkadaşlarımıza sonsuz sevgi ve saygılar.Bu arada Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe müdürümüz Mustafa Çiçek Bey’e ve Kubilay Ortaokulu Okul Müdürü Sayın Ahmet Karababa ve tüm ekibine başarılarının daim olması dileklerimle sevgiyle ve duayla kalın.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi