enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5593
EURO
34,9449
ALTIN
2.427,80
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C

Güneş’ten Sıcak Hava ve Beslenme Uyarısı

Güneş’ten Sıcak Hava ve Beslenme Uyarısı
REKLAM ALANI
14.07.2018
0
A+
A-

Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kudret Güneş, Hava sıcaklığı artıkça vucüdun ihtiyaç duyduğu sıvı miktarının da arttığını ve bu nedenle su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Aşırı sıcak saatlerde özellikle yaşlıların bu konuda hassas olması gerektiğini belirten Güneş, “Yaşlıların kaybedeceği su miktarı daha fazla oluyor. Günlük tüketilen su miktarı 2 litre altına inmemelidir. Özellikle emziren annelerin enerji miktarları daha fazla olması gerekiyor. Her gün 300 klori almaları gerekiyor. Çocuklarda daha çok sağlıklı beslenme görüldüğü için hazır fast food yiyecekler,  asitli içecekler çok fazla tercih etmemeleri gerekiyor. Bunun yanında daha fazla meyve tüketmek gerekiyor. Kalorili yiyeceklerden tamamen uzak durması gerekiyor.” Dedi.
Günümüz çocuklarında en fazla rastlanan şeyin obezite olduğunu ve bu sorunun ileriki yıllarda daha büyük sağlık sorunları oluşturabileceğini belirten Güneş, şunları kaydetti:“Son yıllarda artan obezitiyle birlikte özellikle karın bölgesinde yağlanma görülüyor bunlara da dikkat edilmesi gerekiyor. Öncelikle beslenme ve diyet konusu kişiye özel olmalıdır. Kişinin geçirmiş olduğu hastalıkları boyuna, kilosuna ve cinsiyetine göre tamamen değişir ve bu konuda uzmanlardan yardım almak gerekiyor. Bilinçli diyetler yapmak gerekiyor. Diyetten ziyade sağlıklı beslenmek gerekiyor. Kişiden kişiye değişeceği için kalori miktarı yada kendi düşüncemize göre sağlıksız diyetler yapmamak gerekiyor. Spor konusunda bir kere her vücuda her spor gerekmez yani herkes aynı spordan yapmak zorunda değildir. Kimileri yürüyüş kimisi egzersiz yapmalıdır. Kimileri tamamen fıtnes yönelmelidir. Son zamanlarda en fazla yaşanan spor konusunda yaşanan sıkıntı protein tozlarıdır. Bilinçsiz bir şekilde protein tozu kullanmak zararlıdır. Vücuda ciddi şekilde hasarlar oluşturabilir. Ciddi derece de sıkıntılar yaşanabilir. Kişiye özel genel diyetlerle zayıflamaya çalışıyorlar. Bu süre içinde vücuttan en fazla sıvı atılıyor. Sıvı atıldığı için metabolizmamız duraksıyor. Sonrasında bu zorlaşıyor. Yakılan kaybedilen kilolar yağdan ziyade sıvıdır. Kas kaybı da yaşanıyor”
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi