enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

ERDOĞAN: HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİ BUGÜN VEREBİLİR

ERDOĞAN: HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİ BUGÜN VEREBİLİR
REKLAM ALANI
09.07.2015
0
A+
A-

Görevlendirme ‘muhtemelen’ bugün
Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini hükümet kurmak için “muhtemelen” bugün görevlendireceğini açıkladı. Partilerle ilk tur görüşmeler de önümüzdeki hafta başlayacak.

Başbakan Ahmrt Davutoğlu hükümet kurmayla ilgili açıklamayı AK Parti Meclis grup toplantısında yaptı. “Bugün inşallah başkanlık divanı oluşacak ve yeni bir süreç başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtemelen görevlendirmeyi bugün yapacak” dedi.
Ahmet Davutoğlu hükümet kurma görevinin geciktiği tartışmalarıyla ilgili de değerlendirme yaptı. Davutoğlu, “Cumhurbaşkanlığı’nı tartışma konusu yapmayın. Cumhurbaşkanımızın görevi fanusa girmek değil halkın arasında olmaktır. Başkanlık divanının oluşmasındaki gecikmeden AK Parti sorumlu değil. Cumhurbaşkanımız da bilinçli bir erteleme çabasında olmadı, kendisi de sorumlu değil. Kendisi başkanlık divanı oluşunca görevlendirme yapacağını söyledi. Biz de bugün başkanlık divanı ile ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Muhtemelen görevlendirmeyi de bugün alacağız” diye konuştu.
İlk tur bayram öncesinde
Ahmet Davutoğlu muhalefetten parti çıkarlarını değil ülke çıkarlarını gözetmelerini istedi. “7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu tüm partiler tekrar gözden geçirmeli” diyerek muhalefete çağrıda bulundu ve “Prensipte bu konuda bir yaklaşım olduğu için zikrediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün görevlendirme yapması halinde inşallah önümüzdeki hafta içinde, Ramazan Bayramı öncesinde genel başkanlarla ilk tur görüşmelere başlayacağız. Bu takvim çerçevesinde usûlümüz de açık ve net olacak. Kamuoyundan hiçbir şey gizlemeyeceğiz, şeffaf bir şekilde görüşeceğiz, yapıcı olacağız” dedi.
“Kara leke olarak geçmiş bir söz”
Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili tartışmaları da eleştirdi ve şunları söyledi:
“Kazanan blokçu siyaset değil kuşatıcı siyaset oldu. Hiçbir taktik manevraya tevessül etmedik. Kazanan ahlaki siyaset oldu. Sayın Baykal üzerinden yapılan spekülasyonlarda, MHP’nin bir Grup Başkanvekili’nin sarf ettiği, din ile parti arasında bağlantı kuran söz hepimiz tarafından kınanan ve Türk siyasetine kara bir leke olarak geçmiş bir sözdür. AK Parti’yi hiçbir seviyesiz tartışmanın içine çekmeye çalışmayın.”
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP’nin TBMM Başkan adayı Deniz Baykal ile ilgili, “Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı; ‘Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında.’ AKP’nin tabiriyle ‘dinsiz bir partinin, inançsız bir partinin adamını seçtiniz’ diye bize yükleneceklerdi” demişti.
Kaynak: Al Jazeera

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi