enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5130
EURO
34,9419
ALTIN
2.434,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

ENGELLİLER ASKERLİK YAPTI

12.05.2015
0
A+
A-

Engelliler Haftası münasebetiyle Adıyaman’da ortopedik, zihinsel ve görme engelli 18 vatandaş, İl Jandarma Komutanlığında 1 günlük temsili askerlik yapmanın heyecan ve onurunu yaşadı.

İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen engelliler, asker tıraşı edildikten sonra askeri üniformalarını giydi. Temel askerlik konusunda 1 günlük eğitim alan engelliler, yemin ettikten sonra terhis belgelerin aldı.

İl Jandarma Komutanlığı Askeri Gazinosunda düzenlenen Temsili Askerlik Törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz,  Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, bazı kurum amirleri, askeri erkân ile engellilerin aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, “Genelkurmay Başkanlığının direktifleri doğrultusunda engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak icra edilen, 2015 yılı bir günlük temsili askerlik yemin törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında, silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerin sağlamak maksadıyla bugün tertipledik. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her Türk evladı gibi, sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz”dedi.

Adıyaman Zihinsel Engelliler Aileleri Derneği Başkanı Zeynal Alagöz ise konuşmasında, engellilere tanına bir günlük temsili askerlik uygulamasından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Engelliler adına konuşan İbrahim Haras ise, “bizlerde her Türk vatandaşı gibi, askerlik görevini kanunların öngördüğü süre kadar bu vatana kanımızın son damlasına kadar hizmet etmek isterdik. Ancak, takdiri ilahi budur ki vücudumuzdaki çeşitli engeller nedeniyle bu onurlu ve şerefli görevi bir gün gibi kısa bir süreliğine bizlere nasip oldu”dedi

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, Genelkurmay Başkanlığının uygulaması kapsamında bu yıl 18 engelli vatandaşın katıldığını dile getirerek, “Bu arkadaşlarımız engelli oldukları için maalesef askerliklerini yapamamışlardır. Bir günlüğüne Genelkurmay Başkanlığının almış olduğu bir karar doğrultusunda temsili askerlik yaptılar. Ben böyle mutlu bir günü bize yaşattıkları için hem Jandarma Alay Komutanımız ve personelimize, hem de engelli kardeşlerimizin bizzat kendilerine ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından engelli vatandaşlar yemin ederek, Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyelerinden terhis belgelerini aldılar.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi