EROL TAYHAN/DÜZCE-BHA
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından Düzce’nin Türkiye’de ve Dünya da tanıtımına katkı sağlamak adına bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Dünya Düzce Günleri’ etkinlikleri üç günlük süre boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Organizasyon süresince ailelere, çocuk ve gençlere yönelik eğlenceli etkinlikler düzenlendi, girişimci kadınların el emeği göz nuru ürünleri ziyaretçilere tanıtıldı.
Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından 2022 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen ‘Dünya Düzce Günleri’ bu yıl dördüncü kez ziyaretçilerini ağırladı. 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında ‘Kadın’ teması ile planlanan organizasyon kapsamında kurulan stantlarda el yapımı ürünlerin satışı yapıldı, sportif ve sosyal etkinliklerle çocuklar ve gençler gönüllerince eğlendi.
Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından spor alanları oluşturulurken genci yaşlısı yüzlerce Düzceli eğlenceli etkinliklere katıldı. Çocuk Üniversitesi tarafından miniklere yönelik birbirinden farklı etkinlikler düzenlenirken, BELMEK, Kent Konseyi ve Kadın Emeği Merkezi ortaklığında bir araya gelen kadın üreticiler el emeği göz nuru ürünlerini stantlarda sergiledi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün alanı dolduran Düzcelilere yönelik çeşitli ikramlarda bulunduğu organizasyonda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından da kısa süre önce başlatılan ‘Temiz Şehir Düzce’ hareketi doğrultusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.
Dünya Düzce Günleri kapsamında Anıtpark Meydanı’nda hazırlanan alanı ziyaret eden Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kadın girişimcileri tek tek tebrik ederek üretimini yaptıkları ürünler hakkında bilgi aldı. Bu yıl organizasyon temasının kadın olmasından bahseden Başkan Özlü, Düzce’nin ekonomisine katkı sağlayan her bir girişime gereken desteği vereceklerini belirtti.