enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5542
EURO
34,9068
ALTIN
2.429,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Çok Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

Dsi 15. Bölge Müdürlüğü’nden İdari İmkanlarla Hummalı Çalışma

Dsi 15. Bölge Müdürlüğü’nden İdari İmkanlarla Hummalı Çalışma
REKLAM ALANI
31.10.2018
0
A+
A-

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü idari imkânlarla ve makineli çalışmalarla dereleri ıslah ederken, tahliye kanallarında yapılan çalışmalar ile su baskınları riski azaltıyor.

Yapılan yoğun çalışmalarla Ziraat yapılan verimli araziler korunuyor.

Şanlıurfa DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, kurak toprakları yeşillendirmeye, bölge insanına istihdam sağlamaya devam ediyor. DSİ 15. Bölge Müdürlüğü idari imkanlarla yaptığı çalışmalarla önemli çalışmalara imza atıyor.

Çalımalar tam hız sürüyor.

Bu kapsamda Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin Küçük Topça Mahallesi Divane Deresi Taşkın Koruma İşinde çalışmalar tam hız sürüyor. DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, İdari imkanları ile Viranşehir’in Küçük Topça Mahallesi Divane deresi ıslahında 2 adet paletli Ekskavatör, 1 adet Paletli Traktör, 1 Adet Greyder, 2 adet Kaya Kasa kamyon ile çalışmalara başladı.

Yüzde 95’i tamamlandı.

Divane deresinin taş tahkimatına uygun hale getirilmesi için yürütülen çalışmaların yüzde 95’i tamamlandı. Akabinde taş tahkimat işlemine başlanarak yine idari imkanlarla dere ıslahının gerçekleşeceği bildirildi.

Suruç ovasında tahliye kanalları açılıyor.

Suruç Ovasında projelendirilen tahliye kanalı uzunluğu ilaveleriyle birlikte de 207 bin 054 metre kare işin ihaleye hazırlanması esasında yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi için talepler doğrultusunda DSİ tarafından idari makinalarıyla çalışmalar başladı.

73 bin 139 metre tahliye kanalı açıldı.

Bugüne kadar vatandaşlar tarafından müsaade edilen ve ürün olmayan yerlerde su akışını sağlayabilecek genişlikte 73 139 metre tahliye kanalı açılırken, yol geçişlerinde ise geçici olarak büz borular kullanıldığı açıklandı.

İhale hazırlıkları devam ediyor.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklama da yapım işinin ihale hazırlıklarının devam ettiği, vatandaşlar tarafından talep edilen projeleri tahliye kanalı güzergahlarında yerleşim yerlerinde su baskınları ve zirai arazilerin su altında kalmalarını giderme noktasında talep edilen güzergahlarda idari imkanlarla çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Sahada tahliye sorunları çözülecek.

Açıklama da makineli çalışmalarla yaklaşık 562 bin 000 dekarlık sahada tahliye sorunlarının çözülmesinin hedeflenmekte olduğu da belirtildi.

Tahliye kanallarının ihale edilmesiyle birlikte yol geçiş yapılarının, köprü ve menfezler ile diğer sanat yapısı imalatlarının yapılacağını ve ulaşımda kolaylıkların sağlanacağı ifade edildi. Kaynak:PHA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi