enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Açık
27°C

Diş dolgusu yaptıracaklar dikkat

Diş dolgusu yaptıracaklar dikkat
REKLAM ALANI
24.02.2024
0
A+
A-

Avrupa Birliği, halk arasında siyah, gri ve gümüş dolgu olarak bilinen ve cıva içeren amalgam dolguların kullanımını 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yasaklama kararı aldı.

featured

Diş dolgusu yaptıracaklar dikkat

Avrupa Birliği, halk arasında siyah, gri ve gümüş dolgu olarak bilinen ve cıva içeren amalgam dolguların kullanımını yasaklama kararı aldı. Alınan karara göre amalgam dolguların kullanımını 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yasaklanacak. Avrupa Parlamentosu, civa kullanımını azaltacak yeni kurallar konusunda üye ülkelerle gerçekleştirilen görüşmelerde anlaşma sağlandığını duyurdu.

Halkı ve çevreyi korumak için hazırlanan yeni kurallara göre, AB ülkelerinde 1 Ocak 2025’ten itibaren amalgam dolgu yasaklanacak. Amalgam dolgu sadece hastanın özel tıbbi ihtiyaçlarına dayalı olarak diş hekimi tarafından “kesinlikle” gerekli görülmesi halinde kullanılacak. Sağlık sistemlerini geri ödemelerde amalgam dolgunun alternatiflerini kapsayacak şekilde güncellememiş olan ülkeler ise yeni uygulamayı 30 Haziran 2026’ya kadar erteleyebilecek.

Diş dolgusu yaptıracaklar dikkat

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi