enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4759
EURO
34,5661
ALTIN
2.475,07
BIST
9.542,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
26°C
Adıyaman
26°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
24°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Her Ne Kadar Şahsen Tütüne Karşı Olsam da Bu Ürünün Ticari Özelliğini Görmezden Gelemem”-Videolu Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesi mitinge katılmak üzere Adıyaman’a geldi.

Havaalanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, AK Parti Adıyaman İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat, Adıyaman Üniversite Rektörü Mustafa Talha Gönüllü, protokol üyeleri ve partililer karşıladı.

Uzun araç konvoyu ile kent merkezine hareket eden Erdoğan’ı konvoyuna güzergah üzerinde sevgi gösterisinde bulunuldu. Erdoğan, çocuklara oyuncaklar dağıttı.

AK Parti Adıyaman İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, “Adıyaman bugüne kadar hep rekorların şehridir. Sincik rekorlar kıran ilçemizdir. Rekor kırmaya devam inşallah. Samsat, Gerger, Çelikhan, Kahta, Gölbaşı, Besni, Tut bunların hepsi baş tacıdır” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise “Sağlık, ulaşım, turizm, okul yatırımları mı desem. 15 yılda Türkiye çehresi değişti. Cumhurbaşkanı adayı arkadaş diyor ki Fakıbaba yalancı diyor. Fakıbaba Allah’a şükür yalan söylemez. Bunlar tarım T’sinden anlamıyorlar. Ben vatandaşa sordum. Vatandaş 29-31 TL’ye biz marketten et alıyoruz diyor. Bakın AK Parti yapar. Başkaları yapar ama şov yapar. Sayın İnce şunun söylüyor. Biz diyoruz ki depo yarısı sizden yarısı bizden değerli hemşerilerim biz ürünün yarısına harcanacak mazotu hesap ediyoruz. Yani buğday da bu 6 litre bu pateteste ve mısır da 10 litre” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de “Adıyaman bir başka güzel, mübarek ramazan ayının bereketi bütünü ile Adıyaman üzerindedir inşallah. Adıyaman’ın aziz misafiri var. Önemsiz bir seçim yok. Çünkü millet, yani siz karar veriyorsunuz. 24 Haziran gelmiş geçmiş en önemli seçimdir. Çünkü bizim geçen yüz yılda  yaşadığımız sorunların, karşı karşıya kaldığımız problemlerin büyük bir kısmına sebep olan Türkiye’nin sistemi 24 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığında değişecek. Onun için önemlidir” açıklaması yaptı.

HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden ve serbest bırakılmasını isteyen CHP’nin adayı Muharrem İnce’yi eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şöyle konuştu:

“Muharrem. Sayın Muharrem, ince ince Edirne’ye gittin. Diyarbakır’da 7 Haziran seçimlerinden sonra bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi 53 tane Kürt kardeşimin ölümüne neden olan? Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymiş adaymış, serbest bırakılması gerekiyormuş. Ne diyorsun sen, neyi serbest bırakıyorsan. Bu ülkede hukuk var. Bu ülkede 81 milyon vatandaşımızın tamamıyla birlikte Kürt kardeşlerimizin de temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan’dır, bu kadar açık söylüyorum. Adıyaman’a 16 yıllık süreçte 14 katrilyon liralık yatırım ve destek sağladık. Aynı dönemde Türkiye 3,5 kat büyüdü. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz milletimize efendilik taslamaya değil hizmetkar olmaya geldik. Dün öyleydik bugünde milletimize, Adıyaman’a hizmete talibiz. İşte bunun için 24 Haziran’da sizlerden yeniden hizmet için, yatırım için, proje için bir kez daha destek istiyoruz. Bu süreçte dargınlık kırgınlık yok. Bazen dargınlık, kırgınlık olduğunu duyuyorum. Dargınlık, kırgınlık yok. Sakın ha, biz birbirimizi Allah için seviyoruz, seveceğiz. Makam, mevki, aşiret bunları koyalım bir kenara. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz seveceğiz. Ama bakın ana muhalefetin başındaki aday, ‘Yüksek hızlı treni yapıp da ne yapacaksın. Yatırımlarla bizim işimiz yok’ diyor. Bunların hayatları boyunca bir dikili ağaçları yok. Yatırım bizim işimiz. Havalimanları bizim işimiz. Adıyaman’da havalimanı var mıydı, biz yaptık. Yaparsa AK Parti yapar. Bay Kemal çiftçilere bir şey verilmiyor diyordun, bunlar ne bunlar. Bunları biz verdik. Bay Kemal sen vermedin biz verdik”

– TÜTÜN ÖNEMLİ YERE SAHİP

Tütünün Adıyaman için önemli biryere sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, “Tütün meselesi var. Adıyaman’ın tarihinde ve ticaretinde biliyorum, tütün önemli bir yere sahip. Her ne kadar şahsen tütüne karşı olsam da bu ürünün ticari özelliğini görmezden gelemem. Ama yine de tavsiye ediyorum, sakın sigara içmeyin. Hele hele erkekler, hanımlara zulmetmeyin. Sen aktif içici oluyorsun, o pasif içici oluyor ama zararı hanım kardeşim görüyor. Bu konuyu istismar edip kafa bulandırmaya çalışanlar olduğunu duyduk. Geçmişte gramının bile satışı yasak iken gerekli düzenlemeleri yapıp kooperatifler vasıtasıyla tütünün değerinde satılmasına biz imkan sağladık. Bu konuda herhangi bir geriye gidiş söz konusu değildir. Bugüne kadar sizlerin ekmeğine engel olmaya değil büyütmeye geldik. Talimat verdim ve 24 Haziran’dan sonra çalışmalar yapılıyor, asla sizin bu konuda da önünüz kesilmeyecek. Rahat olun. Sizin kazanılmış haklarınızı AK Parti iktidarı geri almaz. Oy namustur. Oyunuza sahip çıkın. Oyunuza sahip çıkmanız, geleceğinize sahip çıkmanızdır. Türkiye için, milletimiz için hayata geçirecek projesi olan parti kendisi için oy ister. Cumhurbaşkanlığında, mecliste ne kadar güçlü olursanız, ülkeye o kadar iyi hizmet edersiniz. Bugün bakıyoruz 24 Haziran için kendisine değil başka partilere, başka adaylara destek isteyenler var. Ana muhalefetin partisi bir süre önce ne yaptı? Milletvekillerini pazara çıkardı. 15 tane milletvekili pazara çıktı. 15 milletvekilini birden paket yapıp bir başka partiye servis etti. Ne olduğunu, nereye gittiklerini anlamayan milletvekillerinin şaşkın yüzleri hala gözlerimin önünde. 23 Nisan’da meclise gittiğimde bunlar en arka sırada kendilerini sakladığını gördük. Paketlendikleri partinin sıralarına bile gelmediler. Yapılan işin ne kadar utanç verici olduğunu onlar da biliyordu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza toplarken kendi adaylarını bir kenara bırakıp, başka adaylar için seçim kurulları önünde kuyruğa girdiler. Bunun demokrasiyle falan alakası yok. Hepsi bir araya gelip önümüzü kesecek. Bu siyaset mühendisliği hesaplarıyla biz yıllardır mücadele ediyoruz. Hesabı da hesabı yapanı da anında tanırız.” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Şimdi de aynı partinin genel başkanı ve sözcüleri, ‘şu parti illa barajı geçmeli’ diyerek, adeta seçmenlerini işportaya çıkarıyor. Barajı geçsin dediği parti, eli kanlı örgütün emrinden çıkamadığı için gerçek anlamda siyasi parti olamamış bir yapıdır. Milletvekilleri kendilerine oy verenleri temsil etmek yerine örgütün cenaze ve silah işlerine bakıyorlardı. Belediye başkanları seçildikleri yere hizmet etmek yerine, devletin kendilerine tahsis ettiği aracı, gereci, parayı götürüp örgüte, dağa gönderiyordu. Teşkilatları derseniz, örgüt adına dağa adam toplama ve bunları adeta ölüme gönderme merkezleri haline gelmişti. Böyle bir partinin mecliste olmasını ülkemizde sadece bir PKK istiyor, bir de CHP istiyor. Öyle ki yurtdışında aynı çadırın bir tarafını CHP, diğer tarafını bölücü örgütün siyasi uzantısı kullanıyor. Benimle ilgili yurtdışında Almanya’da yapılanları duyuyorsunuz değil mi? Yahu topunuz gelin topunuz. Benim Avrupa’daki kardeşlerim, Avrupa’daki Adıyamanlı kardeşlerim her şeyi çok iyi biliyor. Onlar sizin o çadırlarınızda oy vermezler. Bu ülkede 81 milyon vatandaşımızın tamamıyla birlikte Kürt kardeşlerimizin de temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan’dır, bu kadar açık söylüyorum. Niye, benim için Kürtlük, Lazlık, Çerkezlik diye bir şey yok. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik bu kadar basit. Türkiye’de Kürt kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadıkları yerlere en büyük hizmeti biz götürdük. Kültürel ve sosyal alandaki tüm yasakları biz kaldırdık, engelleri biz kaldırdık. Ret, asimilasyon, inkar bütün bu politikaları biz kaldırdık. Ülkemizde artık hiç kimse ne kökeninden, ne inancından ne de sosyal statüsünden dolayı itilip kakıldığını, ikinci sınıf muamele gördüğünü söyleyemez. Bu terör örgütünün güdümündeki parti ne yaptı? Türkiye’yi bıraktım istismarını yaptıkları bölgede dikilmiş bir tane ağaçları var mı? Şimdi cezaevinden aday olan bu zat. Muharrem, Sayın Muharrem ince ince Edirne’ye gittin. Peki Diyarbakır’da 7 Haziran seçiminden sonra bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi 53 tane benim Kürt kardeşimin ölümüne neden olan? Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymiş adaymış. Neymiş serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest bırakıyorsun. Bu ülkede hukuk var, yargı var. 53 Kürt kardeşimi bunlar orada öldürdüler. Ondan sonra da biz kimseyi asla kimseyi öldürmedik diyor. Bırakın bu yalanları. Yasin Börü’nün hesabını, orada öldürdüğünüz kardeşlerimizin hesabını vermezsiniz. Yargı tecelli edecektir, adalet tecelli edecektir. Gereği neyse yapılacaktır. Bunlar sadece ve sadece mezar taşı dikmeyi bilirler. 6-7 Ekim 2014 tarihinde vatandaşlarımızı sokağa çağırıp, insanlarımızı birbirine kırdıranlar bunlar değil mi? Şimdi cezaevinden esip yağan zatın elinde 53 vatandaşımızın kanı var. Seçimlerde onca oy alıp meclise girdiler de ne oldu? Çukur eylemlerinde 300’ün üzerinde vatandaşımızın ölümünden bunlar sorumlu. Ekranlarda saz çalıyor diye pazarlananlar, arka tarafta milletimize kurşun sıkanların sırtını sıvazlıyorlardı. Doğu ve Güneydoğu’da istismar dili kullanan bu parti, batıda ne kadar marjinal kesim varsa onlarla birlikte yol yürüyor. CHP, PKK bunlar beraber yol yürüyor. Devlete atfettikleri ne kadar uygulama varsa fırsat bulunca hepsini kendileri uyguladılar. Bunlardaki riyakarlık, bunlardaki zehirli dil kimsede yok. Bu parti meclisteyken Türkiye için, demokrasi için, hak ve özgürlükler için, ekonomi ve kalkınma için hangi işin ucundan tuttu. Ülkemizi yurtdışında kötülemenin, meydanlarda insanları tahrik etme dışında ne icraatları var. Bölgede görevlendirdiğimiz kayyumlar, o belediyeleri pırıl pırıl hale getirdiler. Diyarbakır’dan Mardin’e Şırnak’tan Siirt’e gönderdiğimiz kayyumlar, onların kan akıttığı musluklardan su akıtıyor su. Onların yıktıkları evleri, iş yerlerini, tarihi eseleri çok daha güzel şekilde yeniden ayağa kaldırdık. CHP çıkmış işte bu partiyi meclise sokmak için kendi seçmenlerini onlara yönlendiriyor. Atalarımız ne demiş, ‘tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz.’ Sahada seçmenini ona buna peşkeş çeken bir partinin ülke yönetiminde iddiası zaten yok demektir. Kafalarındaki kırk tilki artık 24 Haziran’da başka yere kayacak. Yakında bunların hepsinin kuyrukları birbirine dolanacak.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi