enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5496
EURO
34,8904
ALTIN
2.432,22
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

“ÇEMBERİMDE GÜL OYA PROJESİ” İLE 81 İL ADIYAMAN’DA BULUŞTU  

“ÇEMBERİMDE GÜL OYA PROJESİ” İLE 81 İL ADIYAMAN’DA BULUŞTU  
REKLAM ALANI
02.05.2016
0
A+
A-

 

 

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen on-line proje olan ETWINNING “Çemberimde Gül Oya” projesi kapsamında, 81 ilin unutulmaya yüz tutmuş kültür ve değerleri Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğünde sergilendi.
TPAO Bölge Müdürlüğü Salonunda Vali Mahmut Demirtaş tarafından açılışı yapılan sergiye Vali Yardımcısı Murat Süzen, Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, TPAO Bölge Müdürü Salih Bütün, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Sergi açılışında, yöresel kıyafet giymiş öğrenciler tarafından katılımcılara maniler söylenerek, ikramlar yapıldı. Sunum ekranında 81 ilin öğrencilerinin seslendirdiği yöresel türküler seslendirildi. Sergi koridorlarının arasında Adıyaman’a ait yöresel ikramlar yapıldı. Salonda ayrıca, Adıyaman Şark Köşesi oluşturularak programa ayrı bir renk katıldı.  
Vali Mahmut Demirtaş, 81 ilin ürünleri ve kültür değerlerinin sergilendiği stantları gezerek, sergilenen ürünler ve “Çemberimde Gül Oya” projesi hakkında Proje Koordinatörü Öğretmen Seher Güler’den bilgi aldı.
ETWINNING “Çemberimde Gül Oya” projesinin okul eşleşmelerini saplandığı AB Bakanlığı destekli Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen on-line bir proje platformu olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu proje 81 ilin unutulmaya yüz tutmuş kültür ve değerlerinin öğrenciler tarafından araştırılıp, bir araya getirilerek sergilendiği bir projedir. Projenin amacı, öğrencilere kültürel değerlerimize sahip çıkma bilincini kazandırmak ve bu değerleri günümüz çocuklarına aktarılmasını sağlamaktır. Sergi Adıyaman’ın ardından Osmaniye ilimize gidecek ve 2017 yılı sonuna kadar tüm illerde açılmış olacaktır”dedi.
 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi