enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

BEDENSEL ENGELLİ MERVEGÜL’ÜN HAYALİNİ VALİ DEMİRTAŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

BEDENSEL ENGELLİ MERVEGÜL’ÜN HAYALİNİ VALİ DEMİRTAŞ GERÇEKLEŞTİRDİ
REKLAM ALANI
15.12.2015
0
A+
A-

Geçtiğimiz hafta basın yayın kuruluşları ve internet siteleri aracılığıyla gündeme gelen doğuştan bedensel engelli Mervegül Aslan’ın bilgisayar talebini içeren haberlerle ilgili harekete geçen Vali Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte Adıyaman Merkez Bahçecik Mahallesi Toki konutlarında yaşayan doğuştan bedensel engelli Mervegül Aslan’ı evinde ziyaret ederek bir adet diz üstü bilgisayar armağan etti.

Aslan ailesinin 4 çocuğundan en büyüğü olan 15 yaşındaki bedensel engelli Mervegül Aslan’ı evinde ziyaret ederek bilgisayar hayalini gerçeğe dönüştüren Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Bayan Demirtaş, Mervegül’le  sohbet ederek yakın ilgi gösterdi.

Ziyarette, Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilerek Mervegül’e evinde eğitim vererek, egzersizler yaptıran Özlem öğretmen ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç’te hazır bulundu.

Hayal ettiği diz üstü bilgisayara kavuşan Mervegül’ün mutluluğu ise yüzüne yansıdı. Mervegül’ün ailesi ise, kızının yaşama sevincini artıran Vali Mahmut Demirtaş’a ve eşi Beyhan Demirtaş’a gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Mervegül’e Dizüstü Bilgisayar’ın yanında genç odası takımı alacağını da ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Devletimizin sıcak yüzü her zaman yanlarında olacaktır. Ailemizin diğer sıkıntılarını da yerinde tespit ederek, devlet olarak her türlü desteği vereceğiz. Vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmek, onların sevinçlerine, mutluluklarına ortak olmaya çalışmak bizim asli görevlerimizden biridir. Bugün de doğuştan bedensel engelli Mervegül kızımızı ziyaret ederek, onu mutlu etmek istedik. Devletimiz her konuda olduğu gibi eğitim alanında da engelli vatandaşların yardımına koşuyor. Mervegül’e okuma yazma öğretmenin yanında egzersizler yaptırarak, kızımızın hayata tutunmasına ışık olan bayan öğretmenimize çok teşekkür ediyorum. Bugün Mervegül’ün yüzündeki tebessüm bize de yansıdı. Engellilerimiz için Adıyaman merkezde 12 derslikli bir okul yapacağız. Bu okulun açılmasıyla birlikte engellilerimiz artık ev hapsinde yaşamak zorunda kalmayacak. Bu çocuklarımızı sabah evlerinde arabalarla alıp, akşam evlerine bırakacağız. Böylece gerek engellilerimiz gerekse de aileleri biraz daha rahat bir hayat yaşayacaktır”dedi.

Karşılıklı sohbet içerisinde geçen ziyaret sonunda Vali Demirtaş ve eşi, Mervegül’ün kardeşlerine de çeşitli hediyeler verdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi