enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5463
EURO
34,9130
ALTIN
2.428,86
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

BAŞKAN KUTLU’DAN MUHTARLAR ONURUNA YEMEK

BAŞKAN KUTLU’DAN MUHTARLAR ONURUNA YEMEK
REKLAM ALANI
20.10.2015
0
A+
A-

 

Başkan Kutlu’dan, Muhtarlar Onuruna Yemek

Muhtarlar Gününün 186. yıldönümü dolayısıyla Adıyaman’daki mahalle muhtarları onuruna bir yemek veren Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, tüm muhtarların gününü kutladı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla il merkezindeki muhtarlar ve aileleri onuruna yemek veren Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, muhtarlığın kutsal bir görev olduğunu ve muhtarların halk ile devlet arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Başkan Kutlu ve eşi Fulya Kutlu hanımefendi tarafından Otel Samos’ta verilen yemeğe; Vali Mahmut Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş hanımefendi, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri İ. Halil Fırat ile Salih Fırat, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Alay Komutanı İbrahim Koyuer, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, Adıyaman Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Hanifi Şaşmaz, muhtarlar ve aileleri katıldı.

Programda bir selamlama konuşması yapan Başkan Kutlu, “Muhtarlık teşkilatının kuruluş yıldönümü hayırlı uğurlu olsun. Muhtarlık, halkla devlet arasında bir köprüdür. Bu kadar ehemmiyetli bir görevi yürüten muhtarlarımıza destek olmak da belediye başkanlarının görevidir. Bugün de bu önemli görevi idrak eden muhtarlarımız onuruna tertip etmiş olduğumuz yemeğe hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Mahmut Demirtaş ise yaptığı selamlama konuşmasında, “Tüm muhtarlarımızın günü kutlu olsun. Bende bir muhtar çocuğuyum. Babam da iki dönem muhtarlık yapmıştı. Yani ben de sizin bir evladınızım, kapımız her zaman sizlere açık. Sizler demokrasinin ilk halkasısınız. Sizler iyi ve doğru çalışırsanız bu memleket sizin omuzlarınızda daha da büyür” diyerek muhtarların gününü tekrar tebrik etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise nazik yemekten dolayı başkan Kutlu’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Muhtarlar demokrasinin mihenk taşlarıdır. Her muhtarlar mahallesinin birer belediye başkanıdır. Sorunların takipçisi olup, çözüme kavuşturulması noktasında ilk mercidir. Bütün muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Böyle nazik bir yemeğe ev sahipliği yapan belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Adıyaman milletvekilleri İ. Halil Fırat ile Salih Fırat ise yaptıkları konuşmada tüm muhtarların gününü kutladılar. Milletvekili Salih Fırat, “Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan göreve geldiği günden bu yana demokrasimizin mihenk taşı olan muhtarlarımıza ayrı bir önem göstermektedir. Bundan dolayı 19 Ekim Muhtarlar günü olarak kutlanmaya başladı. Bizde bugün bu vesileyle belediye başkanımızın ev sahipliğinde muhtarlarımızla bu yemekte bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm muhtarlarımızın günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Programda söz alan Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş hanımefendi ile Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun eşi Fulya Kutlu hanımefendi de, tüm muhtarların gününü kutlayıp, programa katılan ailelere ‘hoş geldin’ konuşması yaptı.

Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ile Alay Komutanı İbrahim Koyuer ise kapılarının muhtarlara her zaman açık olduğunu belirtikleri konuşmalarında muhtarların gününü kutladılar.

Daha sonra söz alan Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ise kendilerine her fırsatta ciddi desteklerde bulunan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Muhtarlık sistemi ilk defa 1829 yılında hayata geçirilen bir sistemdir. Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından yapılan toplantı sonucunda 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanması için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne başvuru yapılmış ve bu başvuru sonucunda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir. Bugünün muhtarlar günü ilan edilmesi tüm muhtarlarımız tarafından sevinçle karşılanmaktadır. Bizleri kabul ettikleri için Valimize ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Adıyaman Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Hanifi Şaşmaz da yemeği tertip etmesinden dolayı Başkan Kutlu’ya teşekkür ettikten sonra tüm muhtarların gününü kutladı.

Konuşmaların ardından yemeğe geçildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi