enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4908
EURO
34,7667
ALTIN
2.488,45
BIST
9.543,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

BAŞKAN KUTLU, ULUSAL VE ULUSLARARASI AJANSLARA AÇIKLAMA YAPTI

BAŞKAN KUTLU, ULUSAL VE ULUSLARARASI AJANSLARA AÇIKLAMA YAPTI
REKLAM ALANI
22.10.2015
0
A+
A-

Ulusal ve Uluslararası Ajanslara Konuşan Başkan Kutlu:

“Adıyamanlılar Bu Oyununda Üstesinden Gelecek”

Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Ankara’da yaşanan bombalı saldırıdan sonra gözlerin bir kez daha çevrildiği Adıyaman ile ilgili ulusal ve uluslararası ajanslara konuştu. Başkan Kutlu, Adıyaman üzerinde oynanan oyunun farkında olduklarını ve Adıyamanlıların bu oyunun üstesinden geleceğini söyledi.

Diyarbakır ve Suruç olaylarından sonra Ankara’da yaşanan bombalı saldırının da failinin Adıyamanlı olduğu ihtimalinin üzerinde durulması üzerine gözlerin bir kez daha çevrildiği şehrimizin bu kötü imajdan kurtulması ve yaşanan her terör olayından sonra isminin terörle anılmaması için yoğun gayretler sarf eden Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, ulusal ve uluslararası ajanslardan gelen röportaj teklifini geri çevirmiyor. Son olarak Fransız kanalı Flus’a ve ulusal Global Affairs Ajans’a konuşan Başkan Kutlu, huzurun başkenti olarak bilinen Adıyaman’ın bu yapısından rahatsız olan bazı kesimlerin Adıyaman üzerinde çeşitli oyunlar oynadığını dile getirerek, “Adıyamanlılar bu oyununda üstesinden gelecektir” şeklinde konuştu.

Adıyaman’ın Alevi’siyle Sünni’siyle, Türküyle Kürdiyle yıllar boyunca hep bir arada kardeşçe yaşadığını ve bunun bazı kesimleri rahatsız ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kutlu verdiği röportajlarda şunları söyledi: “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki Ankara’daki katliam tam bir caniliktir. Bu olayı gerçekleştirenlerin Adıyamanlı olma ihtimali bile bizleri kahrediyor. Yaşanan terör olaylarına Adıyamanlılar yüz kat daha fazla üzülüyor. Bir Adıyamanlının böyle bir olayı gerçekleştirebilmesi için öncelikle Adıyamanlı olmaktan çıkması, daha sonra İslamiyet’ten çıkması ve son olarak da insanlıktan çıkması gerekiyor. Çünkü yüze yakın masum insanın canına kastetmek bile bir vahşettir ve hiçbir zaman Adıyamanlılar böyle bir vahşete sebep olanlara sahiplik etmez, etmeyecektir. Adıyaman üzerinden oynanan oyunların asıl sebebi bu ilde yıllardan beri süregelen barış ve kardeşlik ortamıdır. Özellikle son yıllarda Adıyaman’daki bu kardeşlik ortamının tüm ülkeye model olması için çeşitli projeler üzerinde çalışılıyordu. Durum böyle olunca huzur kenti ilimizde önce Alevi kardeşlerimizin kapılarının işaretlendiği iddiaları yayılarak bu ili karıştırmak istediler, bu tutmayınca şimdi de IŞİD belasını bu ile sürmeye çalışıyorlar. Ancak, daha önce Alevi ve Sünni kardeşlerimizi karşı karşıya getirmek isteyenlere verilen cevabın aynısını bugün tekrarlayacağız ve bu kirli oyunun başını çekenlerin planlarını suya düşüreceğiz. Geçmişte Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara Gemisinde şehit düşen Fahri Yaldız kardeşimizi bütün Adıyamanlılar sahiplenmişti. Onun için bir şehitlik yaptırmıştı. Vatanımız için şehit düşen asker ve polislerimiz içinde aynı sahipliği ortaya koyan halkımız böyle bir terör olayına karışan hiç kimseye, kendi aileleri de dahil hiçbir Adıyamanlı sahip çıkmamıştır ve çıkmayacaktır da. Adıyaman işte böyle bir yerdir. Çıkın Adıyaman’da sokak sokak gezin, IŞİD’e destek veren bir tane vatandaş bulabilecek misiniz görün. Kısaca söylemek istediğim şey, terörün memleketinin olmadığıdır. Eğer Adıyaman yada bir başka il, böyle bir olayı gerçekleştiren kendi nüfusuna kayıtlı kişilere sahip çıkarsa işte o zaman o kent terörle yan yana getirilebilir. Onun dışındaki tutum ve davranışlar, bir kenti zan altına almaktan başka bir şey değildir. Ayrıca mevzuatı araştırıyorum, eğer yolu varsa Adıyaman’a zarar veren şahısları, Adıyamanlılıktan çıkarmak istiyorum. Nasıl ile faydalı olanlara fahri hemşerilik beraatı veriyorsak, uygun olması durumunda belediye meclis kararıyla bu kişileri ilin nüfusundan çıkarmayı planlıyoruz.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi