enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

AYDIN, KAHTA DEVLET HASTANESİNDE TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI

AYDIN, KAHTA DEVLET HASTANESİNDE TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI
REKLAM ALANI
02.09.2016
0
A+
A-

imageKahta’da ilk defa hizmete giren MR (Emar) cihazı ile birlikte peyzaj, diğer hizmet ve uygulamaların yanı sıra, yeni alınan görüntüleme cihazlarının açılışı yapıldı.

İlçemizde ilk defa hizmete giren MR (Emar) cihazı ile birlikte peyzaj, diğer hizmet ve uygulamaların yanı sıra, yeni alınan görüntüleme cihazları törenle hizmete açıldı.

Kahta Devlet Hastanesi’ndeki toplu açılış törenine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Kayacan, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Bölükyayla Belediye Başkanı Ramazan Yavuz, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, Kamu Kurum Amirleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesini kesen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, ardından bahçeyi dolaşarak alanda incelemelerde bulundu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Hastane Başhekimi Op.Dr. Abdulkadir Dost, açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Dost, “Açılış törenimize hepiniz hoş geldiniz. Ülkemizde 2003 yılında başlatılan sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de giderek artan kaliteli hizmetin yansımalarını görmekteyiz. Sağlıkta dönüşüm politikasından sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi, kaliteli hizmetin artmasıyla Kâhta ile beraber Samsat, Sincik ve Gerger ilçelerine de hizmet veren hastanemize olan başvurularda da artış meydana gelmiştir. Bu artışla beraber otopark yetersizliği ve karışıklığı ortaya çıkmıştır. Hastane içerisindeki bahçe yetersizliği yanında karışık ve düzensizlikleri de gidermek, misafir olarak gördüğümüz hasta ve yakınlarına daha huzurlu bir ortam sağlamak için belediye başkanlığımıza, hastanemizin batısında bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan 4000 m² lik yeşil alanın hastanemize otopark olarak verilmesi talebinde bulunduk. Belediye başkanımız da bizleri kırmayarak bu talebimizi yerine getirdi. Buna istinaden eski otopark alanında peyzaj çalışmaları başlattık. Misafirlerimize yeşillikler içinde temiz ve ferah bir bekleme alanı sunarken, çocuklarımıza da güzel bir oyun alanı oluşturduk.” dedi.

“İleri teknoloji tıbbi cihazlara sahibiz”

Dost, “Yakın bir geçmişe kadar her biri için hastaların başka illere sevk edildiği pek çok tanı yöntemi artık hastanemizde yapılmaktadır. 2002 yılı öncesinde tüm ilçede sadece tek bir röntgen cihazı varken şu anda hastanemizde MR, bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi, kemik ölçüm cihazı, renkli doppler, mamografi ve dijital röntgen cihazı ile siz değerli halkımıza hizmet verilebilmektedir. Bizler de kendi halkımıza bu imkânı sağlayabildiğimiz için mutluyuz.” dedi.

“Bölge hastanesi konumundayız”

Dost, “Sağlıkta kalite standartları doğrultusunda hareket eden ve bölgede bu standartlara en çok uyum gösteren hastanelerden biri olarak halkımıza sağlık hizmeti sunarken sosyal çevreye de bir o kadar önem vermekteyiz. Özellikle kış aylarında ulaşım problemi ve genelde uzak yerlerden gelen hasta yakınlarının kalacak yer sorununu gidermek üzere üç öğün yemek dahil her türlü hizmetin ve bilgi akışının sağlandığı misafirhane yapılması için çalışmalar başlamış olup 2017 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

Bütün bu çalışmaların halkın sağlığı, sağlık hizmeti alırken de kendilerini mutlu ve huzurlu hissetmeleri için olduğunu belirten Dost, “Yapılan çalışmalarda bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen değerli büyüğümüz, TBMM Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’a teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Aynı zamanda sürekli olarak yanımızda bulunan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve hizmet verirken olmazsa olmazlardan olan çok değerli çalışma arkadaşlarıma hepinizin huzurunda teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Başhekim Dost’un yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta Devlet Hastanesi’nin en üst düzeyde hizmet verdiğini ifade etti.

Aydın, açıklamasına şöyle devam etti: “Değerli hemşerilerim, bugün benim için çok önemli bir gün. Kahta Devlet Hastanesi benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Çünkü bende sağlık personeli olarak ilk Gölbaşı ve hemen ardından burada, memleketime hizmet ettim. Sağlığın ne demek olduğunu, insan için neler ifade ettiğini çok iyi biliyorum. Hele ki o hastanede o yokluklar içerisinde. En ufak bir vaka da Adıyaman’a, oradan Malatya ve Adana’ya yapılan sevklerde hastaların yollarda can verdiği günlerden bu günlere geldik.” dedi.

“Hekim ve personel sayısı hızla artıyor”

Aydın, “Eskiden bir tek uzman hekimin olduğu hastanemizde şuanda 45 uzman hekim 15 diş hekimi bulunuyor. 3-5 sağlık çalışanının olduğu dönemlerden yüzlerce sağlık çalışanının bulunduğu günleri yaşıyoruz. Ameliyatlar için büyük şehirlere gidiliyordu, şimdi neredeyse tüm cerrahi operasyonlar burada yapılıyor. Artık vatandaşlarımız memleketinde sağlık hizmeti alıyor.” dedi.

“Bu hizmetler için seferber olduk”

Aydın, “Başhekim bey büyük gayretleri ve takibi sonucunda çok güzel bir alan oluşturdu. Kendisini tebrik ediyorum. Emar cihazı başta olmak üzere görüntüleme birimine birçok yeni cihaz tahsis edildi. Bu güzel projeler ve cihazların temini konusunda Sayın başhekim ve diğer kurum amirlerimiz ile sürekli irtibat halindeydik. Adeta seferber olduk. İlgili bakanlıklarla görüşmeler yaptık ve şimdi halkımız bu hizmetlerden istifade ediyor. Biz, bu milletin gönlündeki tahta ve hayır duasına talibiz. Bu yeniliklerin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Açılış programı, şükran plaketlerinin takdim edilmesi ve verilen kokteyl ile son buldu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi