enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN: ADIYAMAN’IN HAKKINI HUKUKUNU KİMSEYE ÇİĞNETTİRMEYİZ

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN: ADIYAMAN’IN HAKKINI HUKUKUNU KİMSEYE ÇİĞNETTİRMEYİZ
REKLAM ALANI
27.07.2015
0
A+
A-

 

Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın Mercan  Televizyonu Ana Haber Bültenine konuk olarak Adıyaman’da yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda  bulundu.

 

Son günlerde bazı ulusal gazetelerde Adıyaman isminin terörle yan yana getirilmek istendiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, ilgili gazeteleri bizzat aradığını ve Adıyaman’a haksızlık yaptıklarını söyledi. Gazetelerin birkaç gün  önce atmış oldukları başlığın bir Adıyamanlı olarak  hatta bir Türkiye vatandaşı olarak kendilerini üzdüğünü söyleyen Aydın, Adıyaman’ın bunu  hak etmediğini belirtti.

 

Konu ile ilgili Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmenini telefonla arayarak  Adıyamanlıların bu konuda hassasiyetlerini ifade ettiğini belirten Aydın Mercan ana haber de şunları söyledi: “Bunun kasıtlı olacağını  düşünmüyorum ama basın mensuplarının ne kadar sorumlu hareket etmesini gösteriyor. Haberin içeriğinin önemi yok ama atılan başlık ima yollu bütün  bir şehri bir şekilde damgalıyor ve  tehdit altında bırakıyorsa  tabi ki bunu kabul edemeyiz. Genel yayın  yönetmenine aynı  şekilde ifade ettim. Adıyaman aslında bir huzur adası. Yıllardır terörün en şiddetli olduğu dönemde dahi teröre herhangi bir geçiş vermemiş, hiç bir zaman aşırı uçlarda dolaşmamış ve burada yaşayan herkesin alevisi, sünnisi, her kesimi  nasıl  ki 78 milyon  vatandaşımız birlik ve beraberliği özümsüyorsa Adıyaman burada örnek alınabilecek bir kent. Yıllardır kendi içerisinde barışı, kardeşliği yaşamış ve bu farklılıkları  bir zenginlik olarak görmüş kabul etmiş bir ildir. Bugün burada Adıyaman’da bir birliktelik hakim bu gazete başlığından sonra ortak tepki gösterdi. Her zaman diyorum Adıyaman teröre destek vermedi. Adıyaman’da yaşayan herkes birlik ve beraberlik adına güzel bir tablo çizdiğine  inanıyorum. Gazeteyi aradığımda bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini, Adıyamanlılardan bir özür dilenmesi gerektiğini ifade ettim.

 

Onların açıklaması da bizleri rahatlattı. Son günlerde ilimize farklı basın yayın organlarından  farklı bir imaj verilmek isteniyor. Verilen o huzur kenti imajı yerine adeta terörle anılan bir şehir konumuna getirilmeye özel bir gayret var. Çünkü Adıyaman’da farklılıklar olmasına rağmen huzurun  ve kardeşliğin  sağlanmasına rağmen barışın sağlandığı  güzel bir iklimin olduğu bir şehir Adıyaman. Buradan içimizdeki farkımızdan ayrışma çıkarma gerekçesiyle  bizi birbirimize düşürecek farklı  bir takım  girişimler prim eder mi diye düşüncesi olan terör örgütleri de olabilir. Ama ben bu başlıkta şunları  gördüm: Özellikle bu son olaylardan sonra Adıyaman’ın kenetlendiğini gördüm. Adıyaman’ın  güzel bir tutum sergilendiğini gördüm. Bu da  bizleri son derece mutlu etmiştir. Zaten Adıyaman’a yakışır bir tablo bu. Adıyaman bir kez daha terörü lanetliyor. Terörün kaynağı ne olursa olsun kimden  gelir kime karşı işlenirse işlensin  her türlü terörün karşında olduğunu Adıyamanlılar yüksek bir ses ile son bir kaç gündür bunu dile getiriyorlar. Tabi burada bir askerimizin şehit olması, hemen arkasında Suruç’taki bombalı hadise, Diyarbakır’da olan olayla  bağdaştırma yapılması ile Adıyaman’ın imajı bozulmaya çalışılsa da Adıyamanlı kardeşlerimiz imajlarını  düzelttiler.

 

Zaten bir huzur şehridir. Fırat’ın batı yakasında ve bugüne  kadar terörü geçit vermeyen böyle bir şehir  yapılan bu olaylara da geçit  vermeyecektir. Çünkü halkımız itibar etmez. Halkımız teröre geçit vermediği sürece terör o şehre giremez.  Halkımızda bu  konuda her zaman sağ duyulu olmuştur. Asırlardır o var olan kardeşliği hemşerilerimiz muhafaza ediyordur. Muhafaza edeceklerdir ileriye dönük olarak da kim ne yaparsa yapsın, 2 yıl önce alevi kardeşlerimizin kapıları  işaretlenmeye çalışıldı yani bunlar tesadüfü şeyler mi burada çok iyi kurgulanan Adıyaman’ı hedef olarak gösterilen  birileri mi var. Bunların çok  iyi değerlendirilmesi lazım. İlin siyasetçilerinin, sivil toplum kuruluşlarının sağduyusu önemli. Bizler bunun farkındayız. Bu şehrin teröre bulaşmaması için var gücümüzü ortaya koymaya devam edeceğiz. En sıkıntılı anlarda her  zaman beraberiz. Halkımızla her zaman  beraberiz, eğer halkımız huzurlu değilse bizlerde huzurlu olamayız.Eğer halkımız mutlu değilse bizlerde mutlu olamayız.

 

Huzurumuzu da mutluluğumuzu da vatandaşlarımıza borçluyuz. Tüm hemşrilerimizden Allah razı olsun. Teröre karşı bu çıkışları için tek vücut oldukları için terörün her türlüsünü, İŞİD veya PKK terörü olsun fark etmez bizim için terör nereden  gelirse gelsin kime karşı işlenirse işlensin terördür ve bunların  hepsini lanetliyoruz ve ayaklarımızın altına alıyoruz. Adıyamanlı  kardeşlerimizin göstermiş oldukları bu duyarlılıktan  ve hassasiyetten dolayı  teşekkür ediyorum. Uyanık olmamız  gerekiyor. Türkiye üzerinde dönen o kara bulutların bir an önce dağılması gerekiyor.

 

Başta siyasiler olmak üzere sadece bizler değil bütün siyasi partiler terörü ellerinin tersi ile itmesi gerekiyor. Terör ile silahın  bir arada  olamayacağı, terörle siyasetin bir arada olamayacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Eğer şiddetle, terörle ve silahla  bir şeyler yapmak istiyorlarsa siyaseti bırakmaları lazım. Biz siyaseti bütün sorunların çözüm  noktası olarak görürüz. Polislerimiz, askerlerimiz çirkin bir şekilde katlediliyorsa  kalkıp bundan dolayıda bunu yapan  kişilerinde lanetlenmesi lazım. Biz Adıyaman’ın  hakkını  hukukunu  kimseye çiğnettirmeyiz. Huzurunu da kimseye bozdurtmayız’ dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi