enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
19°C
Adıyaman
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C

ADIYAMANLI ÖĞRENCİLER TÜBİTAK MATEMATİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLANIYOR  

ADIYAMANLI ÖĞRENCİLER TÜBİTAK MATEMATİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLANIYOR   
REKLAM ALANI
19.02.2015
0
A+
A-

 

Adıyamanlı ortaokul ve lise öğrencileri TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından gerçekleştirilecek olan Matematik Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

RAM bünyesinde açılan Matematik kursuna Ortaokul, Lise ve Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesinden 25’er öğrenci olmak üzere toplam 75 öğrenci eleme usulü ile seçildi. Öğrenciler,  TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarına katılabilmek için ilk olarak Mayıs ayında Gaziantep ilinde yapılacak olan bölge ön eleme sınavına katılacak. Yoğun ve disiplinli bir şekilde devam eden matematik kursunda öğrencilere, Sayılar Teorisi, Analiz Geometri ve Sonlu Matematik gibi farklı konular öğretiliyor.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Vali Yardımcısı Murat Süzen ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’la birlikte Adıyaman Valiliği Koordinesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde Matematik Olimpiyatlarına hazırlık için açılan kursları gezerek  öğrencilerle sohbet edip  başarı diledi.

RAM bünyesinde açılan kursta öğrencileri ziyaret ederek moral ve motive eden Vali Mahmut Demirtaş, “TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek olan Matematik Olimpiyatlarında sizlere başarılar diliyorum. Matematik dersi öğrencilerimiz açısından biraz zor gibi geliyor ama bu sizin için korkulan bir şey olmamalıdır. Bir şeyi başarabilmek için öncelikle inanmak gerekir. Çünkü inanmak başarının yarısıdır. Onun için geleceğe güvenle bakın ve hedeflerinizi yüksek tutun. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Hiçbir başarı da, çalışmadan, emek sarf etmeden, çaba göstermeden elde edilemez. Çok çalışır ve gayret ederseniz, mutlaka hedeflerinize ulaşırsınız. Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. Yarının Türkiye’sini oluşturacak siz gençlerden TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarında iyi bir performans bekliyoruz. Bu heyecanı da sizlerde görüyorum. Bizlerde sizleri hayatta başarılı kılmak ve Adıyaman’ın geleceğini sağlam temellere oturtmak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Adıyaman’ın gurur abidesi olacak sizlere katılacağınız olimpiyatlarda şimdiden başarılar diliyorum”dedi.

Matematik Olimpiyatlarına hazırlanan gençleri ziyaretin ardından Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, Adıyaman Valiliği koordinesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Gazi İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde YGS ve LYS’ye  hazırlık için dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik ücretsiz açılan kurslarda eğitim gören Lise mezunu öğrencileri ziyaret ederek, konu anlatımlı ders kitabı, soru bankası ve test yayınlarını dağıttı.

Test kitapçıklarını alan öğrenciler ise, Adıyaman’da eğitime verdiği destek ve gençlere gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür  ederek, YGS’de başarı sözü verdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi