enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ADIYAMAN’DA SU ÜRÜNLERİ AVLANMA YASAĞI BAŞLADI.

ADIYAMAN’DA SU ÜRÜNLERİ AVLANMA YASAĞI BAŞLADI.
REKLAM ALANI
28.03.2016
0
A+
A-

             

 ADIYAMAN İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ​ İLİMİZDE 2016 YILI SU ÜRÜNLERİ AVLANMA YASAĞI BAŞLADI

  

Bilindiği üzere ilimizde her yıl balıkların ve diğer su ürünlerinin üreme dönemi olan 01 Nisan- 01 Temmuz 2016 tarihleri arasında iç sularımız olan baraj, göl, gölet ve akarsularımızda her türlü su ürünlerinin avlanması yasaklanmaktadır. Bu yıl da 1380 sayılı Su Ürünleri kanunu, yönetmeliği ve su ürünleri avcılığını düzenleyen 3/1 ve 3/2 numaralı tebliğleri gereğince ilimizde 01 Nisan – 01 Temmuz 2016 tarihleri arasında avlanma yasağı uygulanacaktır. Bu dönemde; balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi zorunludur. Ayrıca teknelerde, gemilerde ve istihsal yerlerinde atıl vaziyette her türlü av malzemeleri, teçhizat, alet, edevat ve yemleme takımlarının bulundurulması yasaktır.

 

Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanmış olan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaklanmış olduğundan; Av yasağından önce avlanılan içsu ürünlerinin, yasağın başlamasından itibaren en geç üç gün içerisinde bağlı bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne tespitinin yaptırılması zorunludur. İl Müdürlüğünce tespiti yapılan su ürünlerinin İl Müdürlüğünden izin alınmadan kullanılmaması, satılmaması, nakledilmemesi, ihraç edilmemesi gerekir. Av yasağından önce avlanan ve stoklanan iç su balıklarının yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içerisinde satışı, nakli, pazarlaması ve işlenmesi zorunludur.

 

Avlanma yasağı süresince bu hükümlere uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunun ilgili maddeleri gereği ceza işlem uygulanacaktır.

Kutlu Haber

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi