enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Adıyaman’da ‘Gençliğe Değer’ kampları sona erdi

Adıyaman’da ‘Gençliğe Değer’ kampları sona erdi
REKLAM ALANI
03.02.2023
0
A+
A-

Adıyaman Müftülüğü tarafından “Gençliğe Değer” projesi kapsamında düzenlenen ara dönem kampına katılan çocuklar belgeyle ödüllendirildi.

Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ara dönem kampına katılan çocuklara çeşitli etkinlikler yapıldı.
İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü binasında düzenlenen kapanış programında hünerlerini sergileyen çocuklar küçük hediyelerle ödüllendirildi.
“Gençlerin duygusal gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz”
Program hakkında değerlendirmede bulunan Müftü Yardımcısı Ali Macit, “Ara dönem kamplarımız 12 ile 14 yaş aralığındaki kız ve erkek öğrencilerimizi kapsamaktadır. Gençlerimize yönelik yürütmüş olduğumuz projelerimizde özellikle ‘gençliğe değer’ ara dönem kamplarında maddi imkanları kısıtlı olanlar başta olmak üzere gençlerimizin sosyal, kültürel ve zihinsel gelişimlerine; milli ve manevi değerlerinin yanı sıra ahlaki ve insani erdemlerine katkı sağlama, özgüven duygusu ve planlı yaşama alışkanlığı, çeşitli sportif aktivitelerle duygusal gelişimlerine, zararlı alışkanlıklardan korunmalarına ve birçok zararlı alışkanlığa karşı farkındalık meydana getirmeye katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Çocukları manevi yönden donanımlı hale getirmek istiyoruz”
Gençlik Merkezi Koordinatörü Zafer Önder, “Yatılı bir şekilde geçekleştirilen kamplarımızda, oyunlarla çocukları sıkmadan kamplarımızı eğlenceli bir hale getiriyoruz. Kamplarımızın içerisinde cemaatle namaz kılma, abdest, ilmihal bilgileriyle çocukları manevi yönden donanımlı hale getirmek istiyoruz. Bu gençlerimizle kurduğumuz bağlarla ileriki zamanlarda da onlarla tanışıklığımızı devam ettirmek istiyoruz. Onların yeteneklerini keşfedip kapanış programımızda yeteneklerini sergilemelerine fırsat veriyoruz. Kur’an-ı Kerim okuma, şiir, skeç ve daha birçok yeteneklerini toplum önünde sergileyip öz güven kazanmalarına vesile oluyoruz.” dedi.
Önder, “Erkek öğrencilerimiz hafızlık yurdumuzda 2 gece 3 gündüz, kız öğrencilerimiz ise Diyanet Gençlik Merkezimizde 3 gündüz programlarına katılarak faaliyetlerini tamamladılar. Kampımızda çocuklarımıza dini değerler açısından farkındalık oluşturma, çevreye karşı duyarlılıklarının oluşmasını sağlama amaçlandı. Aile bireyleriyle mütalaa yaparak gençlerimizin etkinlikleri hakkında değerlendirme yapıldı. Çocuklarımızla tiyatro ve sanatsal etkinliklerimiz oldu. Genç kızlarımızla beraber, yemek ve pasta yapma etkinliklerimiz oldu. El işi ve ebru etkinliklerimiz çocuklarımızın bu durumdan memnun kalmalarını sağladı. Sınırlı bir sürede kültürel ve sosyal etkinliklerimizle çocuklarımızı doyurduğumuza inanıyoruz. Geri dönüşümler çok güzel oldu. Çocuklarımız ve aileleri bu etkinliklerin tekrar yapılması temennisinde bulundu.” şeklinde konuştu.
Program öğrencilerin sunum ve gösterileriyle sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi