enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

ADIYAMAN’DA AÇILAN YGS-LYS HAZIRLIK KURSLARINA YOĞUN İLGİ

ADIYAMAN’DA AÇILAN YGS-LYS HAZIRLIK KURSLARINA YOĞUN İLGİ
REKLAM ALANI
12.01.2015
0
A+
A-

ADIYAMAN’DA AÇILAN YGS-LYS HAZIRLIK KURSLARINA YOĞUN İLGİ

 

Milli Eğitim Bakanlığının Yetiştirici ve Destekleyici Kurslar Yönergesi gereğince Adıyaman Valiliği koordinesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Lise mezunu öğrencilere yönelik açılan ücretsiz YGS ve LYS kursları yoğun ilgi görüyor.

Bu yıldan itibaren dershanelerin kapatılacak olmasından dolayı Adıyaman Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara şimdi den ilgi artmaya başladı. Hafta içi her gün düzenli olarak devam eden YGS hazırlık kurslarına alanında uzman yaklaşık 30 öğretmenle ders verilerek, açılan kurslara toplam 700 öğrenci devam ediyor.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Vali Yardımcısı Murat Süzen ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ile birlikte Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Gazi İmam Hatip Ortaokulunda açılan kursları gezerek öğrencilerle sohbet edip, taleplerini dinledi ve tavsiyelerde bulundu.

Kursları gezerek öğrencilerin taleplerini dinleyen Vali Mahmut Demirtaş, öğrencilerin ilettiği hafta sonu ve sömestr tatilinde de kursların devamı ile daha çok kaynak kitap ve deneme sınavı yapılmasına ilişkin talepleri not alarak, gereğini mutlaka yerine getireceklerini ifade etti.

Devam eden YGS Hazırlık Kursları ile ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç’ten detaylı bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, Milli Eğitim Bakanlığımızın yönergesi çerçevesinde Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde mezun öğrenciler için YGS-LYS hazırlık kursları açtıklarını belirterek, “Açılan bu kurslara ilimizde 700 öğrenci devam etmektedir. Kurslarımızda alanında uzman ve tecrübeli yaklaşık 30 öğretmenimiz branş dersleri vermektedir. Gazi İmam Hatip Ortaokulunda açılan YGS-LYS kursuna katılan öğrencilerimize sınırsız fotokopi, deneme kitapçıkları ile yardımcı kaynak kitabı desteği verilmektedir. Ayrıca, YGS-LYS hazırlık kurslarına devam eden gençlerimize Halk Eğitim Merkezi Rehberlik Servisi tarafından “Sınav Kaygısı”, “Zamanı Etkili Kullanma” ve “Verimli Ders Çalışma” gibi konularda aylık düzenli olarak seminerler verilmektedir”dedi.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara büyük bir ilginin olduğunu kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Eğitilmiş birey, gelecekte en büyük güvencedir. Bugün, kurslarda yaptığım inceleme ve öğrencilerimizle yaptığım sohbette gençlerimizin gözlerindeki o heyecanı gördüm, hepsi okumaya çok istekli. Gençlerimiz tarafından iletilen taleplerin gereğini mutlaka yapacağız. Bütün öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum”dedi.

Öğrenciler ise açılan kurslardan ve eğitime verdiği destekten dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi