enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

ADIYAMAN’DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER KUTLANDI

ADIYAMAN’DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER KUTLANDI
REKLAM ALANI

img_047824 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlayan program Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam etti.

Halk Eğitim Merkezindeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından Öğretmen Marşı koro şeklinde seslendirildi.

Koro şarkılarının ardından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan olaylarla ilgili fotoğraflar ve görüntülerin slayt eşliğinde sunumu yapıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Emekli öğretmen Ali Bozkurt, “24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ederek, onurlu bir meslek olan öğretmenlik hayatında 41 yıllık mesleki tecrübelerini anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise, öğretmenlerin insanları sadece sınavlara değil, yaşama hazırlayan üstün yetenekli kimseler olduğunu belirterek, “Bu nedenle hayatımızda rehber olacak öğretmenler, insan haklarına saygılı, özverili, hoşgörülü, karşısındakine güven veren, insan sevgisiyle dolu, yaratıcı ve her zaman yapıcı kişiler olmak durumundadır. Öğretmenlik insan tarihi kadar eski bir meslektir”şeklinde duygularını dile getirdi.

Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik ederek, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde ve şekillenmesinde emek veren bütün öğretmenlerin önünde saygıyla eğildiğini ifade etti.

Son derece kutsal bir vazifeyi icra eden tüm fedakâr öğretmenlerin “Öğretmenler Gününü kutlayarak söze başlayan Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise, “Bizler ilk emri oku olan bir dine mensup olmakla iftihar ettiğimiz bir ümmetin mensuplarıyız. Bu emrin ışığı altında okuduğumuz her kitapta ve kurduğumuz her cümlede bizlere emek veren, yol gösterici olan tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu vesile başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, görevde olan öğretmenlerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum. İyi okullara, iyi kurumlara, iyi yetişmiş müesseselere ve iyi yetişmiş insanlara sahip olmayan milletlerin baş döndürücü bir şekilde değişen bu dünyada söz sahibi olması mümkün değildir. Öğretmenlerimizden beklentimiz, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, sorgulayan bir nesil yetiştirmektir. Çünkü ülkemizin belirlediği 2023 hedeflerine ancak fikri hür, irfanı hür nesillerle ulaşılacaktır”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından adaylığı kaldırılan genç öğretmenler, Türk bayrağı üzerine yemin etti.

Yemin töreni sonrası Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalya ve satranç takımı hediye etti.

Vali Abdullah Erin ve beraberindeki heyet 24 Kasım Öğretmenler Günü programı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Resim Sergisinin açılışını yaptı.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi