enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5770
EURO
34,9061
ALTIN
2.438,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C

ADIYAMAN’DA 2. KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

Adıyaman’da bu yıl 2.’si düzenlenen “Adıyaman Kitap Günleri” mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej ile başladı.

Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi’nin işbirliğiyle bu yıl 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Kitap Günleri etkinliğine 70 yayınevi ve çok sayıda yazar katılıyor.

‘Kitabın Adıyaman Yolculuğu’ sloganıyla 2.’si düzenlenen program, Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde gerçekleştirilen kortejle başladı. Adıyaman Valiliği önünde başlayan kortej, Hısn-ı Mansur Kalesi’nin girişindeki sanat sokağında son buldu. Sanat sokağında mehter takımı, halkoyunları ekipleri ve davul şov grubu gösterilerini sundu.

Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman’da 2’si düzenlenen etkinliğin bu yıl farklı bir alan olan ‘Sanat Sokağı’nda gerçekleştirdiklerini belirterek, bu tür sosyal ve sanatsal etkinliklerin bundan sonra burada gerçekleştirileceğini söyledi.

Başkan Kutlu, “Adıyaman’da adeta bir bayram yaşıyoruz. Çünkü Adıyaman Kitap Günleri başladı. Çok sayıda yayınevimiz, çok sayıda yazarımız Adıyaman’dalar. 13-17 Mayıs tarihleri arasında etkinliğimiz devam edecek. Bizlerde heyecan dorukta. Burada kitap sevgisiyle coşan, arkadaşlarımızı gördükçe bizlerde onlarla birlikte heyecan yaşıyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, okumaya çok önem veren bir inançtan ve kültürden gelindiğini belirterek, “Köklü mazimizde, geçmişimizde, inancımızda okumaya verilen değer ortadadır. Okumaya çok büyük önem veren bir inançtan, bir gelenekten geliyoruz. Kitap okuma duyarlılığını gösterecek bir etkinliktir. Adıyaman olarak kültürümüzde ‘Harfhane’ var. Bu sadece bir eğlence değil, bir harfin okutulduğu, bir şeylerin öğrenildiği bir kültürdür. Beşikten mezara kadar öğrenmek gerek. Maalesef toplum olarak okumayı biraz ihmal ettik. İnşallah bu tür etkinliklerle okumayı tekrardan sevdireceğiz” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, “Uygarlıklar kenti Adıyaman’da artık adına yakışır organizasyonlara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “İlimizde her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da önemli hizmetlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda bugün ülkemizin çok önemli yayınevlerini ve seçkin yazarlarını kitapseverlerle aynı çatı altında buluşturuyoruz. Kültürel alanda yaptığımız bu gibi çalışmaların meyvelerini de yakın bir zamanda alacağımıza, kültür ve sanat alanında daha zengin etkinliklere ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum”dedi

Bütün dünyanın bildiği ve birçok kentin imrendiği bir kültürel mirasa sahip olduklarını kaydeden Vali Demirtaş “Ancak bu kültürel miras, sanatsal faaliyetlerle taçlandırılmadıkça unutulmaya mahkûmdur. Bizler bu bilinçle hareket ediyor ve gücümüz yettiğince şehrin sosyal ve kültürel yaşam kalitesine, düzenlediğimiz projelerle katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu projelerden biri de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz “Kitap Günleri”dir. Adıyaman’ın kültür ve sanat hayatına renk katacağına inandığımız bu etkinlikte vatandaşlarımızla kitap dünyası arasında bir köprü kurmak istiyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ile o toplumun kitapla olan bağı arasında çok sıkı bir ilişki vardır. Kitap okumayan toplumlar, düşünmeyen, üretmeyen ve sürekli bilgiyi satın almak zorunda olan toplumlardır. Yerimizde saymak istemiyorsak okumalı, okutmalı; okuyana ve okutana değer vermeliyiz. Bu amaçla davet ettiğimiz çok değerli yayınevi ve birçok kıymetli yazar, etkinliğimize destek oldular. Hepsine katkılarından dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyor, emeği geçen katkıda bulunan herkese de teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, Vali Mahmut Demirtaş, protokol üyeleri ve kitapseverler tarafından yayın evlerinin stantları gezilerek, sergilenen kitaplar incelendi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi