enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
ALTIN
2.504,91
BIST
9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
24°C
Adıyaman
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü: Yerli mi olacak yabancı mı?

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü: Yerli mi olacak yabancı mı?
REKLAM ALANI

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, yakın bir zamanda emekli olacak. Müdür Alagöz’ün emekli olması ile birlikte yeni Milli Eğitim Müdürü’nün yabancı biri olacağı öne sürülürken eğitimciler yapılacak atamaya ilişkin birkaç soru sordu.

Bir ülkenin olduğu gibi bir şehrinde geleceği verilecek eğitim ile şekillenir. Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’ün, emekliye ayrılacağı kesinleşirken kulislerde konuşulmaya başlanan ana gündem ise yerine gelecek bürokrat. Bu anlamda yeni Milli Eğitim Müdürü’nün yabancı olacağı kuvvetli ihtimal olarak öne çıkıyor.
Adıyaman’ın yarınlara umut ile bakabilmesi öğrencilerin alacağı eğitim ile ortaya çıkacak. Ancak hali hazırda devam eden pandemi süreci ve bundan en çok etkilenenlerin öğrenciler olduğu açık. Son 1,5 yılda okulların Covid-19 nedeni ile çok kısıtlı şartlarda eğitim vermesi de eğitimin aksamasına neden olurken bu süreçte yaşanacak bir görev değişikliğinde eğitimin bundan en az zarar ile çıkması öğrencilerin dolayısı ile de kentin yararına olacaktır.

Adıyaman’ın eğitim anlamında bu sıkıntılı süreçten zararsız çıkması, hatta karlı çıkması adına eğitim camiası kentte göreve başlayacak Milli Eğitim Müdürü’nün kenti tanıyan ve yerli birinin olmasının yerinde bir karar olacağını söylüyor.

Aksi takdirde yabancı bir müdürün göreve gelmesinin pandemi süreci de göz önüne alındığında eğitimde aksamaya neden olabileceğini dile getiriyor.
Süreç içerisinde eğitimciler yabancı bir Milli Eğitim Müdürü’nün göreve gelmesi halinde bazı soruların cevapsız kalacağını tartışıyor.
Bu noktada Adıyamanlı eğitimciler ise yabancı bir Milli Eğitim Müdürü’nün avantajlarından çok dezavantajları olduğunu vurguluyor. Bunun ile birlikte yapılacak atama öncesi bazı soruları muhataplara yöneltiyor.

İşte eğitimciler tarafından cevaplanması beklenen sorulardan birkaç tanesi;

Adıyamanlı Milli Eğitim Müdürü yok mu?
Adıyamanlı Milli Eğitim Müdürleri daha iyi değil mi?
Kente yabancı olarak gelecek Milli Eğitim Müdürü 2 senede şehri tanıyabilir mi?
Bu durumda eğitim süreç düşünülürse bir gerileme dönemine girmez mi?
Bu sorular ışığında eğitimciler Adıyaman’a yapılacak Milli Eğitim Müdürü atamasının başta öğrenciler olmak üzere kentin geleceği de düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini ve alınacak kararın kentin gelişiminin önünü açacak yönde olması gerektiğini ifade ediyor.
Ayrıca öğrencilerde pandemi etkisi ile tüm dünyada olduğu gibi yaşanan olumsuzlukların bir nebze olsun azaldığı bir dönemde yerli bir Milli Eğitim Müdürü ile Adıyaman eğitim açısından da yeni ve yüzü geleceğe dönük bir sayfa açabilir.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi