ANKARA – BHA
Kış mevsimi henüz başlamadan pek çok bölgede ayaz ve kar yağışı kendini gösterdi. Bazı illerin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülürken, kimi kentlerde kar şehir merkezine kadar indi. Hava sıcaklıkları da birçok noktada sıfırın altına düştü.
Meteoroloji’nin yayımladığı yeni değerlendirmelere göre bugün özellikle bazı illerin yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Bununla birlikte Hakkari, Van ve Şırnak için sarı kodlu uyarı yapıldı.
Meteoroloji’nin tahminlerine göre:
Ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.
Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kayseri ve Şanlıurfa çevrelerinde yağış etkisini gösterecek.
Yağışların büyük çoğunluğu yağmur ve sağanak şeklinde görülürken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki yükseklerde karla karışık yağmur ve yer yer kar bekleniyor.
Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak, Hakkari çevreleri ile Van’ın güneybatısında yağışların zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde sis ve pus bekleniyor.
İç ve batı bölgelerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması,
Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor.
Rüzgârın genellikle güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Meteoroloji, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneybatısında beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Aşağıda bölgelerimizin genel durumu ve bazı illerin güncel sıcaklıkları yer alıyor:
Parçalı ve az bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülecek.
Bursa: 19°C
Çanakkale: 19°C
İstanbul: 17°C
Kırklareli: 14°C
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde sis ve pus bekleniyor.
Afyonkarahisar: 15°C
Denizli: 20°C
İzmir: 23°C
Manisa: 20°C
Parçalı ve az bulutlu; Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde sis bekleniyor.
Adana: 22°C
Antalya: 23°C
Hatay: 20°C
Isparta: 18°C
Parçalı ve az bulutlu, doğusunda zaman zaman çok bulutlu. Sabah saatlerinde Kayseri çevresi yağmurlu.
Ankara: 14°C
Eskişehir: 15°C
Kayseri: 12°C
Konya: 15°C
Parçalı ve çok bulutlu; iç kesimlerde sis ve pus etkili olacak.
Bolu: 18°C
Düzce: 18°C
Sinop: 19°C
Zonguldak: 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz genelinde yağış var. Yükseklerde karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor.
Çok bulutlu ve bölge genelinde yağışlı. Yüksek kesimlerde kar bekleniyor.
Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerde yağmur ve sağanak görülecek. Siirt’te yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.
Diyarbakır: 13°C
Gaziantep: 15°C
Mardin: 12°C
Siirt: 14°C