ANKARA – BHA
Bu yıl ilk kez, tarımda ve sağlıkta dijitalleşme, yeşil beceriler ile endüstri alanlarında yeni yükseköğretim programları da adayların tercih listelerinde yer alabilecek.
21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2025-YKS’ye toplam 2 milyon 560 bin 649 kişi başvurmuştu. Üniversitelerde bu yıl, genel kontenjanların yanı sıra okul birincisi, depremzede, 34 yaş üstü kadın, şehit yakını, gazi ve gazi yakını adaylar için ayrılan özel kontenjanlarla birlikte toplam 909 bin 190 kontenjan bulunuyor.
YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 1-5 Eylül tarihleri arasında yapabilecek. Elektronik kayıtlar ise 1-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Kayıt süreci tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kayıt yaptırılmayan bölümler için ÖSYM merkezi ek yerleştirme yapacak. Ancak merkezi yerleştirmede herhangi bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirmeye başvuramayacak.