enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,0870
EURO
35,0477
ALTIN
2.525,30
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

45 Günde 20 Bin Lira Arttı, Yılbaşına Kadar Zirve Yapacak!

45 Günde 20 Bin Lira Arttı, Yılbaşına Kadar Zirve Yapacak!
REKLAM ALANI
23.11.2023
0
A+
A-

Tokat Bileziği’nin fiyatı 45 günde 20 bin lira arttı! Yılbaşına kadar daha da artması beklenen bu geleneksel el sanatı ürününe olan ilgi giderek artıyor.

 

Tokat’ın geleneksel el sanatlarından biri olan ve kuyumcu ustaları tarafından özenle üretilen “Tokat Bileziği”, son zamanlarda hem fiyatıyla hem de güzelliğiyle dikkat çekiyor. Bu özel bilezikler, altın külçelerinin eritilip çubuk hale getirilmesi ve daha sonra ince teller halinde işlenmesiyle üretiliyor. Yaklaşık üç yüzyıldır kadınların bileklerini süsleyen bu bilezikler, son dönemdeki altın fiyatlarındaki artışla birlikte pahalılaşmaya başladı.

200 bin lirayı görecek

 

Yaklaşık 45 gün öncesine kadar 100 gram ağırlığındaki bir Tokat bileziği 160 bin lira iken, şimdilerde fiyatı 180 bin liraya ulaştı. Yılbaşına kadar bu fiyatın 200 bin lirayı bulması bekleniyor. Altın fiyatlarının artış trendinin devam etmesiyle birlikte, gram fiyatının 2 bin lirayı aşması öngörülüyor.

 

Altın fiyatlarındaki bu beklenen artış, vatandaşları daha fazla altın almaya yönlendiriyor. Son günlerde altın bozduranlardan ziyade altın alanların sayısında gözle görülür bir artış var.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi