enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Muharrem İftarında Kardeşlik Ahengi

Muharrem İftarında Kardeşlik Ahengi
REKLAM ALANI
05.11.2014
0
A+
A-

Muharrem ayı nedeniyle Alevi Kanaat önderi Hasan Doğan tarafından Adıyaman Karapınar Mahallesindeki Cemevinde verilen iftar yemeğine yoğun bir katılım oldu. Yoğun katılımın olduğu iftarda birlik ve kardeşlik mesajları verildi.

Karapınar Cemevinde verilen iftar yemeğine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Bölge Metropoliti Grigoryos Melki Ürek, Siyasi Parti Başkanları, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Adıyaman’daki Alevi ve Sünni Kanaat Önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesi kısa bir konuşma yapan ev sahibi Hasan Doğan, “Davetimizi kırmayarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu iftarın birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum”dedi.

Bugün, Hz. Hüseyin başta olmak üzere Kerbela şehitlerinin şehit oluşunun 1334. yıldönümü olduğunu hatırlatan Alevi Kanaat Önderi Ali Büyükşahin ise konuşmasında ” Bir kez daha Hz. Hüseyin ve yarenlerini anıyoruz. Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için oruç ve matem tutuyoruz. Hz. Hüseyin insanlık için şehit oldu. O, özgürlük için savaştı. O Kerbela da bir desten yazdı. Ne yazık ki Kerbela da susuz bırakılarak şehit edildi. Kerbela’da hak ile batıl savaştı. Kerbela’da mazlum ile zalim arasında savaş oldu. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bu iftarı düzenleyen ve bir araya gelmemize vesile olan Hasan Doğan’ı tebrik ediyorum”dedi.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise, Erdem, fazilet, izzet ve şeref için Kerbela’da can veren bütün şühedayı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Mevlam bizleri Hz. Hüseyin’in şefaatine nail etsin”dedi.

Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise konuşmasında Kerbela vakasına değinerek, “Kerbela hadiselerini dinlerken içimizde hep  bir kıpırdama oluyor. Keşke bizde o gün orada olsaydık da Hz Hüseyin efendimize su olsaydık ve ondan önce canımızı vererek, canımız pahasına onu korusaydık. Bugünde İmam Hüseyin efendimizin yolunda gidenlere saldırılar olmaktadır. Onun fikirlerini ve düşüncelerini yok etmek için acımasızca saldırılar olmaktadır. İşte biz bugün onun yaşadıklarını ve onun savunduğu ilkeleri savunarak o yolda hayatımızı idame ettirebiliriz. Zalimler yine var. Bugün Hüseyinlere düşen görev hakkın yanında yer almaktır”dedi.

Muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenleyerek, güzel ve ulvi bir atmosferin oluşmasına katkıda bulunan Hasan Doğan’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, Kerbela hadisesinin Müslümanların gönüllerinde asırlardır acısı dinmeyen bir yara bıraktığını belirterek, “Adını sevgili peygamberimizin bizzat koyduğu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu müslüman kardeşlerimizi, siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehit edilmesi, Hz Peygamber’i ve O’nun Ehl-i Beyti’ni seven başta milletimiz olmak üzere, bütün müminleri, o günden bugüne derinden yaralamış ve kalpleri incitmiştir. Dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, bölgesi, kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun Hz. Hüseyin’in ve arkadaşlarının Kerbela’da günlerce susuz bırakılarak şehit edilmesi Müslümanların gönüllerinde asırlardır acısı dinmeyen bir yara bırakmıştır. Günümüzde bütün Müslümanlara düşen en önemli görevlerden biri bu tür müessif olaylardan ders ve ibret almaktır. Müslümanların birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınılması ve gönül birlikteliğinin oluşturulması gerekmektedir”dedi.

Kerbela Vakası ve Muharrem Ayının Müslüman aleminde bir ayrılık vesilesi değil, birlik ve beraberlik vesilesi olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, “Yezit’in iktidar hırsı için yaptığı zulüm hiçbir zaman unutulmamıştır. Bu acı hepimizin acısıdır, bu nedenle hepimizin ailesinde birçok Hasan, Hüseyin, Fatma varken Yezit ismi verilen kimse yoktur. Kerbela hepimizin ortak kültürü ve ortak bir yas günüdür. Öteden beri birlik ve beraberliğinden asla ödün vermeyen ilimizde, bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece ve aramızdaki hukuk ebedi olduğuna göre hiç kimse aramıza nifak tohumları sokamaya cesaret edemeyecektir. Çünkü, Müslümanlar olarak, Peygamber Efendimizin, Hz. Ali efendimizin, On iki İmam’ın, Hz Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Pir Sultan Abdal’ın mirasına sahip çıktıkça bizim kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Hacı Bektaş-i Veli’nin, ‘’Gelin Canlar Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım’’ sözünü kendimize rehber edinerek, ülkemizi ve ilimizi daha iyi yarınlara ulaştırmak için gelin tek yürek olalım”dedi.

Konuşmaların ardından Alevi Kanaat Önderi Ali Büyükşahin tarafından yapılan dua sonrası iftar açıldı. Ardından iftar programına katılan davetliler yeni yapılan Cemevini gezdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi