enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4922
EURO
34,5544
ALTIN
2.496,96
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
27°C
Adıyaman
27°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
23°C

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE BÖLGE GAZETECİLERİ KAHTA’DA BİR ARAYA GELDİ. VİDEOLU

12.01.2017
0
A+
A-

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kahta Gazeteciler Cemiyeti ( KGC ) tarafından Kahta ilçesinde bir yemek düzenlendi. Düzenlenen yemekte gazetecilerin sorunları için karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

Videolu Haber…

 


Kahta Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yemekli bir buluşma toplantısı düzenlendi. Komşu illerden cemiyet başkanı ve birçok gazetecinin katıldığı toplantıya Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Engin Akel, Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu, Silifke Kent Konseyi Başkanı-Gazeteci Rıfat Karaduman , GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hamit Özpolat, KGC İstanbul Temsilcisi Gökhan Bayram, KGC Genel Sekreteri İbrahim Halil Armağan, KGC Sosyal İşler Başkanı Bülent Buğday, KGC Başkan Yardımcısı H. Yusuf Çoban, Adıyaman Sağlık- Der Başkanı Abdulkadir Bozan, Bağımsız Gazeteciler Birliği Başkanı İsmail Kaya, İLK-HA Kahta Basın Muhabiri Cengiz Aydın, Kahta Objektif Gazetesi Osman Gündüz ve Kahta Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri katıldı.

Adıyaman bölgesinde görev yapan gazetecilerin katıldığı etkinlikte çalışan gazetecilerin sorunlarını ve dileklerini masaya yatırma fırsatı buldular.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Kahta  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu,  ” NEFRET GÖZLERE ÇEKİLMİŞ KAP KARA BİR PERDEDİR, SEVGİ İSE GÖNÜLDEN GÖNÜLE YANSIYAN BİR AYNADIR ” sözleriyle başladığı konuşmasında; 

” Nefret gözlere çekilmiş kap kara bir perdedir, sevgi ise gönülden gönüle yansıyan bir aynadır. Bizler her işte olduğu gibi, her zaman hoş görüyü, bir araya gelmeyi, birlikte yürümeyi ve yan yana durmaya öğrenmek zorundayız. Bizim toplumun son yıllardaki en büyük hastalığı yan yana gelememek, birlikte hareket edememek daha doğrusu sevgi diliyle birbirimize sarılamamaktır. hayatımızın en önemli günü doğum günümüzdür. Malumunuz son günlerde ülkemizde istemediğimiz gelişmeler oldu. Bana göre Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayanların  doğum günü 15 Temmuzdur. 15 Temmuz günü o şerefli insanlar hayatımızı idame etmemiz için, yaşayabilmemiz için kendilerini topların, bombaların , kurşunların atıldığı yerde milletimiz için vücutlarını adeta siper ettiler, canlarını verdiler, şehitlerimiz oldular. Bizler her yerde şehitlerimize minnet duymak mecburiyetindeyiz.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZE MİNNET DUYMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Bugün 10 ocak çalışan gazeteciler günü istedik ki Kahta’da çalışan gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelelim bugünü birlikte bu günü konuşalım. Aslında programımızın ikinci bir kısmı daha vardı ama son günlerde gerek bölgemizde gerekse ülkemizde istemediğimiz olayların yaşanması ve son olarakta bugün Gaziantep’te yaşanan olay  neticesinde iptal ettik. Aslında teröre, düşmana inat bu tür programları iptal etmemek ve devam etmek gayesinde olsakta içimizde o yanan ateş ve ütüntü birtakım şeyleri yapmamıza engel oluyor. Bugün yemekten sonra programın ikinci bir kısmı vardı bölgemizin çok kıymetli cemiyet başkanlarını , TV ve Gazetelerin genel yayın yönetmenlerini ve Adıyaman ve ilçelerinin gazetecileriyle Kahta’da buluşturmak birlikte aynı karede resmolmak gayesiyle bugünümüzü planladık fakat üzücü olayların yaşandığı insanlarımızın canını verdiği bir ortamda hiçkimseye yakışmadığı gibi bizlerede asla yakışmayacağını düşündüğümüzden eğlenmenin doğru olamayacığını düşündük ikinci programımızı  iptal ettik.  Gayemiz misafirlerimize bölgemizin kültürü olan sıra gecesinde 15 Temmuzla ilgili şiir dinletisi ve çiğköfte ikramında bulunmaktı. Fotoğrafçılıkta uzman bir arkadaşımız gazetecilere fotoğrafın dilini ve resmolmasını anlatacaktı. Birkaç arkadaşımız gazeteciliği ve sorunları konuşacaktık ama herşeye rağmen Kahta Kaymakamımız Sn. Ahmet Gazi Kaya beyefendi ile konuştuk  iptal ettik. Bizler yaşanan bu olayları sevgimizle dayanışma neticesinde Türkiye Cumhuriyetinin istiklaline ve istikbaline kasteden bu bedbahtların, bu canavar ruhluların, bu psikolojileri bozulmuş insanların başarmalarına engel olacağız engel olmak mecburiyetindeyiz. Çocuklarımız ileride belkide bu günü anlatacaklar. Bu anlamda her zaman olduğu gibi bu günümüzdede yanımızda olan kaymakamımız Ahmet Gazi Kaya’nın yanımızda olmaları işlerimize daha da şevkle ve zevkle sarılmamıza vesile olacaktır. Gerek dışarıdan bizleri şereflendiren misafirlerimize ve meslektaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ” Dedi.

Gazetecilerin bir araya gelmenin önemine dikkat çeken GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz  selamlama konuşmasında şunları söyledi:

10 ocak ocak gazeteciler gününü anma, beraber görev yaptığımız arkadaşlarımızla bir araya gelme her günün haber ve toplantılarda bir araya geldiğimiz idarecilerlede böyle anlamlı bir günde beraber olmak, hem günün anlamını konuşmak hemde sorunlarımızı konuşmak ve kaynaşmaya vesile olması vesilesiyle güzel bir oluyor, karşılıklı ziyaretler oluyor. Programı düzenlerken Kemal Kutlu bey  dediki : Zeynel başkan her yerde programlar çevre illerde yapıyorsunuz neden Kahta yapmıyorsun deyince bizlerde bu talebini haklı yerinde bularak Kahta’da bir araya gelmek istedik . Fakat bazı aksamalar ve bugünde Gaziantepteki emniyet müdürlüğümüze bir saldırı oldu bizim moralimizi bozdu. Bu alçak saldırıları yapan, yaptıran, yataklık eden bunlara her türlü destek sağlayanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ülkemiz karşılaştığı bu sorunları aşacak deneyime ve tecrübeye sahiptir. Binlerce yıldır tarih sahnesinde var bundan sonrada var olacaktır. Sorunların, problemlerin ortadan kalktığı daha nice 10 ocaklar kutlarız inşallah. Sn. Kaymakamımıza ve iştirak edenlere teşekkürler ediyorum.”  dedi.

Gazeteciliğin bir kamu hizmeti olduğunu söyleyen Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya bir konuşma yaptı:

” Uzaktan gelen tüm misafirlerimize ilk önce huzurlarınızda teşekkür ediyorum buraya yanımıza geldikleri için. Tabi bugün önemini hepiniz biliyorsunuz, bugün 10 ocak çalışan gazeteciler günü. Ebediyete intikal eden gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sizler kamu görevi yapıyorsunuz çok yakinen takip ediyorum. Bir idareci olarak basının bizim görmediğimiz birçok şeyi gördüğünü, değinmediğimiz birçok noktaya değindiğini, halkımızın birçok noktadaki ihtiyaçlarına tercüman olduğunu biliyoruz ve işitiyoruz. Ve bununla ilgili kaymakamlıklarda ve valiliklerde basın birimleri var. İlkçemizde hepsi birbirinden kıymetli çalışan gazetecilerimiz var el birliğiyle geldiğimiz günden beri hep birlikte çalışıyoruz. Birçok noktada dikkatimizi çektiği noktalar oluyor bu noktalarda genelde kamunun yarına olan ve menfaatini sağlayacak şeyler.

VATANDAŞ OLARAK SAFLARI SIK TUTMA ZAMANI

Basınımızı çok önemsiyoruz, bunu benimseyen biriyim. Nerde olursak olalım, hangi fikirde olursak olalım ortak bir paydamız var ve o paydaya şu anda herşeyden daha fazla sahip çıkmamız ve bir arada ve beraber olmamız lazım. Hepimizin malumu milli bir seferberlik halindeyiz, ülkemiz birçok gücün tezgah kurduğu, siyasi, sosyal, ekonomik alanlarında birçok oyunla karşı karşıya. Bunu devlet olarak açık açık söylüyoruz zaten söyleniyor. Bunu yapanların kimler olduğu, ne olduğu açıkça ortada. Hiç olmadığı kadar birbirimize daha fazla sarılacağız, hiç olmadığı kadar birbirimize destek olacağız. Aynı safta durmak mecburiyetindeyiz. Bu zararlı kötü düşüncedeki insanların kurmuş oldukları oyunları onların kafasına 15 Temmuzda olduğu gibi geçireceğiz. Devletimizde bu konuda gerekli güce, yeterli bilgiye, birikime hamdolsun sahip. Bizlerde, vatandaşımız devletine güveniyor. Bizler vatandaş olarak bu ülke için çalışmak zorundayız bu hem ödemiz hemde görevimiz. Ben devletimin gücüne güveniyorum eskisinden çok daha iyi günlere, çok daha yerlere gelecek. hükümetimiz gerekli yatırımları yapıyor. Aynı zamanda sizlerde kamu görevlisisiniz sizde çalışacaksınız hep birlikte ülkemize hizmet edeceğiz. Ülkemizi bir arada tutan ruh 15 temmuz ruhudur. Ülkemizin içerisinde bulunduğu da göz önünde bulundurarak saflarımız sık tutmak zorundayız, insanlarımızda bunu gösteriyor. 10 ocak çalışan gazeteciler gününüz KUTLU olsun. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum sağolunuz.” Dedi.

KUTLU HABER

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi