enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5149
EURO
34,5755
ALTIN
2.492,16
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
27°C
Adıyaman
27°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Açık
23°C

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ADIYAMAN’DA REHBER ÖĞRETMENLERE EĞİTİM VE BURS OLANAKLARINI ANLATTI

Yakın Doğu Üniversitesi Adıyaman’da Rehber öğretmenlere Kıbrıs’ta Eğitim ve Burs Olanaklarını Anlattı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan Adıyaman Liseleri’nde rehber öğretmenleri ziyaret ederek Kıbrıs’ta Eğitim ve YDÜ’nün burs olanakları hakkında geniş bilgiler aktardı..

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan, KKTC’de eğitimin öğrenci ve velileri açısından oldukça yüksek kalite eğitim ve huzur ortamında olduğunu vurguladı.

Turan, Adıyaman’da çok iyi ağırlandıklarını Okul Müdür ve Rehber hocalarının çok ilgili ve sıcak karşıladıklarını vurguladı.

Turan, Yakın Doğu Üniversitesi’nin 1988 yılında kurulmasına rağmen ,Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel’in üstün öngörüsüyle bugün ,17 fakülte 4 enstitü,4 yüksekokul , 28 araştırma merkezi ve 160’dan fazla bölümüyle 109 farklı ülkeden 25 BİN öğrencisine yüksek kalitede eğitim hizmeti veren KKTC’nin en büyük üniversitesi olduğunu anlattı.

Hüseyin Turan şöyle devam etti; Yakın Doğu Üniversitesi ,Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA), UNESCO bünyesindeki Dünya Üniversiteler Birliği’ne (IAU),İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu’na (FUIW), Uluslararası Mühendislik Eğitimi Topluluğu (IGIP), Uluslararası Saygın Medikal Akreditasyon Sistemi (JCI), ve 118 ulusal ve uluslararası kuruluşa tam üyedir.

Çağdaş bir kampüs alanı içerisinde yapılanmış olan Yakın Doğu Üniversitesi, bütün fakülteleri, yüksekokulları, enstitüleri, hastanesi laboratuvarları, atölyeleri, bilgisayar merkezleri, kültür merkezleri, kütüphanesi, yurtları, olimpik kapalı yüzme havuzu ve diğer sosyal ve sportif tesisleri ile Yakın Doğu Kreşi, Yakın Doğu Okul Öncesi, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Koleji bir bütün oluşturmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde bulunan YDÜ-IBM İleri Araştırmalar Merkezi ile bünyesinde bulundurduğu süper bilgisayarı ile de dünya sorunlarına çözüm aramaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin son olarak, YDÜ kuruluşundan bu yana geçen ve bu kadar kapsamlı ve yüksek düzeyli bir bilim ve eğitim kurumunun tarihi bakımından görece kısa sayılacak zaman dilimi içerisinde olağanüstü bir hızla gelişmiş ve Kıbrıs’ın en büyük eğitim ve kültür merkezi olmuştur dedi..

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi