enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

VATANDAŞ ODAKLI HİZMET İÇİN BEYAZ MASA KURULUYOR

VATANDAŞ ODAKLI HİZMET İÇİN BEYAZ MASA KURULUYOR
REKLAM ALANI
02.02.2017
0
A+
A-

Vatandaşların ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına yaptıkları başvurularını elektronik ortamda takibini sağlayabilmeleri amacıyla Adıyaman Valiliği bünyesinde Beyaz Masa kuruluyor.

Vali Abdullah Erin, kurulacak sistemle ilgili ildeki kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile bir toplantı yaptı.

Toplantıya Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Onur Kökçü ile kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

Adıyaman Valiliği tarafından yazılımı hazırlanan Beyaz Masa ile vatandaşlara daha iyi bir hizmet hedefleniyor. Hayata geçirilecek sistemle vatandaşların kamu kurumlarına yaptığı başvurular ilgili kurumlarca değerlendirilerek sonuçlar elektronik ortamda veya SMS yoluyla vatandaşlara iletilecek. Vatandaşlar kayıt sırasında verilen belge numaraları ve sorgulama sayfasında istenen belgeler ile yaptığı başvurunun iş akışını takip edebilecek. Böylece vatandaşlara daha hızlı, daha kaliteli ve etkin bir kamu hizmeti verilmesi hedefleniyor.

Bu çalışmanın amacının kamu kurumlarının hizmet sunumunda vatandaşlara daha hızlı ve verimli bir kamu hizmetinin sağlanması olduğunu belirten Vali Abdullah Erin, “Bu sistem yeni icat edilen bir şey değil. Ülkemizde birçok kurum tarafından kullanılan bir sistem. Bu çalışma vatandaş odaklı hizmet anlayışı sistemidir. Vatandaşlarımız yaptığı başvurularını bu program üzerinden takip edip sonuçlandırabilecektir”dedi.

Kurum müdürlerine de seslenerek çalışmalarını vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla sürdürmelerini isteyen Vali Abdullah Erin, “Tüm kurumlarımızdan insan odaklı bir kamu hizmeti bekliyoruz. Eski ve klasik kamu yönetimi anlayışını bir tarafa bırakacağız. Vatandaşlara her zaman kapınız ve gönlünüz açık olsun. Vatandaşı karşınıza alıp gerekirse 1-2 saat dinleyerek vatandaşın içini boşaltmasına imkân tanıyacaksınız. Böylece vatandaşımız kamu kurumunda önemsendiğinin farkında olmalı. İnsanımızı mutlu eden, hizmet eden, sorunların çözümü için inisiyatif alan bir hizmet sunmanızı istiyorum. Devletin kapısına gelen vatandaşa sıcak bir çay ikram ederek, kurumdaki işlerini takip etmelisiniz. Vatandaşa temsil ettiğiniz kurum adına sorunsuz bir hizmet sunmalısınız ve bizde Valilik olarak bunu hissetmek istiyoruz”dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi