enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

VALİ VE ALAY KOMUTANI KOYUER, KÖY KORUCULARIYLA BİR ARAYA GELDİ         

VALİ VE ALAY KOMUTANI KOYUER, KÖY KORUCULARIYLA BİR ARAYA GELDİ         
REKLAM ALANI
13.09.2015
0
A+
A-

        Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, kırsal alanda terörle mücadele ile asayiş ve güvenliğin sağlanmasında bugüne kadar güvenlik güçleriyle omuz omuza vererek çok önemli görevlerde bulunan il ve ilçelerde görev yapan korucu başlarıyla bir araya geldi.  
Askeri Gazinoda korucu başlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yapan Vali Mahmut Demirtaş, Köy Korucularının 30 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri ile omuz omuza mücadele ettiğini ve korucuların yaptığı özverili hizmetleri unutmanın mümkün olmadığını ifade etti.  
Konuşmasına terörle mücadele sırasında hayatını kaybetmiş şehitleri rahmetle, gazileri ise şükran ve minnetle anarak başlayan Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman’da görev yaptığım 3 yıllık süre zarfında çok şükür korucularımızla herhangi bir sıkıntı yaşamadık. 1985 yılından bu yana koruculuk sistemi ülkemizde sistem olarak başladı.İlimiz genelinde de yaklaşık 900 geçici köy korucusu bulunmaktadır. Terörle mücadelede bugüne kadar ülke genelinde 1620 tane köy korucusu şehit verdik. Hepsini rahmetle anıyorum. Köy korucularımız bir taraftan milletimizin güvenliğini sağlarken, bir taraftan da güvenlik güçlerimize yardımcı olmaktadır. Son yıllarda ülkemiz ve ilimiz eğitimde, sağlıkta, tarımda, sulama projelerinde, baraj yapımlarında, alt ve üst yapı projelerinde ve her alanda büyük bir sıçrama yaparken, terör örgütü bu yatırımları hazmedemedi ve bu yatırımları ve büyük projeleri engellemek için elinden gelen ger şeyi yaptılar. Bu süreçte bölgenin gelişmesine engel olan, çocuklarımızın dağa çıkmasına sebep olan terör örgütüdür. Bunun en büyük zararını da benim kürt kardeşlerim çekti. Bütün terör örgütleri aynıdır. PKK ne ise DAEŞ’te aynıdır. İkisinin arasında bir fark yoktur”şeklinde konuştu.
Koçali Barajının Adıyaman için önemine değinen Vali Demirtaş, “Bölgeye gelen yatırımları hazmedemeyen bölücü terör örgütü, seçimden sonra Koçali Barajında 5 iş makinesini ateşe verdiler. Aslında bunlar orada çalışan firmanın 5 tane aracını değil, bunlar Adıyaman’ın geleceğini yaktılar. Çünkü Koçali Barajı Adıyamanlı vatandaşlarımızın 50 yıllık hayaliydi. O Baraj Adıyamanlı vatandaşlarımız için aş ve iş demektir. Bu barajla bir taraftan elektrik elde edilecek, bir taraftan şehrin içme suyu karşılanacak, bir taraftan da 180 Bin dönüm arazi sulanacaktır. Yani bu barajlarla Adıyaman’ın arazileri suyun bereketine kavuşmuş olacak ve çiftçimizin geliri ve refah seviyesi de artmış olacaktır. Devlet olarak tek amacımız, insanlarımızın refah seviyesini ve çiftçilerimizin gelirini artırarak mutluluğuna katkı sağlamaktır. Devletimizin ve hükümetimizin gayesi buydu, ama birileri bu yatırımları engellemek için her şeyi yapıyor”dedi.
Terörle mücadelede koruculara büyük görev düştüğünü vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, “Korucularımız olumsuz herhangi bir durumla karşılaştıklarında öncelikle kendisinin ve köylünün can güveliğini aldıktan sonra durumu güvenlik kuvvetlerimize bildirmeli ki, anında müdahale ve sonuç alınabilsin. Terör örgütü faaliyetlerine devam ettiği sürece huzur kenti Adıyaman huzurlu olamayacaktır. Birbirimize kenetlendiğimiz sürece birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte bu problemlerin üstesinden geleceğiz inşallah. Korucularımız, güvenlik güçlerimizle ve vatandaşlarımızla bir uyum içerisinde çalışmalıdır. Adıyaman gerçekten bölgenin en huzurlu kentidir. Önümüzdeki bu mevcut problemde çözüldüğü zaman çok daha huzurlu olacağız. Önümüzdeki seçimlerinde huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Korucularımız ülkemizin huzur ve selameti için cansiparane bir şekilde görev yapmaktadır. Hepinize gösterdiğiniz fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum”dedi.  
     Daha sonra korucularla çay içen Vali Mahmut Demirtaş, korucuların sorunlarını dinleyerek, sorunları tek tek not alıp gereğini imkanlar ölçüsünde yerine getireceklerini ifade etti. 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi