enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

VALİ ERİN; KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI İNCELEDİ

VALİ ERİN; KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI İNCELEDİ
REKLAM ALANI
06.12.2016
0
A+
A-

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin desteklenmesi amacıyla uygulanan projeler kapsamında Adıyaman’da hibe destekli yatırım tesislerini gezerek incelemelerde bulundu.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz ve İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Çalışkan’la birlikte Tarım Bakanlığınca Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projeleri kapsamında Çemberlitaş Köyünde Sırrı Özdemir tarafından yapılan yüzde 50 hibe destekli domates ve patlıcan üretimi yapan serayı inceledi.

15 dönüm arazi üzerine kurularak yılda 450 ton sebze üretimi yapan serayı gezerek tarım üreticisi Sırrı Özdemir’den üretim aşamaları hakkında bilgi alan Vali Abdullah Erin, serada yetiştirilen ve yüzde 100 organik olan domateslerin tadına baktı.

Bir tarım kenti olan Adıyaman’da Tarım Bakanlığının son yıllarda çiftçiye sağladığı büyük hibe destekleri ile çiftçilerin daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yaptığını belirten Vali Abdullah Erin, “Bu hibe destekleri ilimizin tarım ve hayvancılığı için son derece önemlidir. İlimizin ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanmaktadır. Bunun için ilimizde tarım sektörü önemsenmesi gereken bir sektördür. Bu bilinçle bakanlığımızda çiftçilerimize yönelik üretim teşviki, üretimde kalite ve verimliliği esas alan birçok desteklerde bulunmaktadır. Bununla amaç, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak, hibe projeleri ve makine ve ekipman desteğiyle çiftçilerin işlerini kolaylaştırmaktır. Tarımsal üretimin geliştirilmesi yönündeki çalışmalarımız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir”dedi.

Vali Abdullah Erin ve beraberindeki heyet daha sonra Çemberlitaş Köyüne geçerek Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projeleri Kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının % 50 hibe desteği ile önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Büyükbaş Hayvan Çiftliğinde incelemelerde bulundu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi