enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Vali Aykut Pekmez Ve Adıyaman Milletvekilleri Kahta’daki Sosyal Yatırımları İnceledi

Vali Aykut Pekmez Ve Adıyaman Milletvekilleri Kahta’daki Sosyal Yatırımları İnceledi
REKLAM ALANI
12.11.2018
0
A+
A-

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, hafta sonu programı kapsamında Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın ve İbrahim Halil Fırat’la birlikte Kâhta ilçesine giderek, Kâhta Sahil Yolu Projesi, yeni yapılan Şire Pazarı ve ihalesi yapılarak önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan İbrahim Halil Mesire alanında incelemelerde bulundu.

Kâhta ilçesine gelişinde Vali Aykut Pekmez’i ve Adıyaman Milletvekillerini Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve Kâhta halkı karşıladı.Kâhta temaslarına 7 kilometre uzunluğundaki sahil yolu projesini inceleyerek başlayan Vali Aykut Pekmez ve Adıyaman Milletvekilleri, Atatürk Barajının Kâhta sahil şeridine yapılması planlanan 7 kilometre uzunluğundaki sahil yolu projesini inceleyerek, devam eden çalışmalar hakkında Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’da bilgi aldı.

Vali Aykut Pekmez ve Adıyaman Milletvekilleri, sahil yolu boyunca yapılacak ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilk fidanları toprakla buluşturdu. Sahil boyunca yapılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte vatandaşlar, yeşil ile mavinin birleştiği bir noktada zaman geçirme, dinlenme ve piknik yapmanın ayrıcalığını yaşayacak.

Buradaki programın ardından Vali Aykut Pekmez,  Milletvekili Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat ve beraberindeki heyetle birlikte Kâhta şehir merkezine geçerek, Kahta Belediyesi tarafından yapımı bitirilen ve önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak olan Kahta Şire Pazarını inceledi.

Vali Aykut Pekmez ve Adıyaman Milletvekilleri Kâhta programının son bölümünde İl Özel İdaresinin kaynağıyla 40 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak olan İbrahim Halil Mesire alanında incelemelerde bulundu.

İhalesi yapılarak önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan mesire alanında çeşitli sosyal alanlar, kurban kesim yerleri, çeşmeler, yürüyüş yolu, spor aletleri ve vatandaşların ailesiyle huzur bulabileceği bir alan olacak.

Halil İbrahim Mesire alanı projesinin Kahta’ya hayat ve nefes verecek bir proje olduğunu belirten Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Burası daha önce Kahtalı vatandaşlarımızın adak adayarak, kurban kestiği ve piknik yaptığı bir alandır. Güzel bir projeyle bu alana değer katarak, burayı değiştirip dönüştürerek Kahta’ya kazandırmış olacağız. Tüm sosyal donatılara sahip olacak bu projeyi 6 ay içerisinde bitirerek Kahta halkının hizmetine sunmuş olacağız. Az önce 7 km uzunluğundaki sahil yolu projemizi de gezdik, bu proje bölgenin cazibe merkezi olacak bir konumda. Bugün bu proje kapsamında ilk ağaçlarımızı toprakla buluşturduk. Bunun ilk etabını başlatmış olduk. Bundan sonraki süreçte de inşallah devamı gelecek. Bu projelerin yapılmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi

Adıyaman’ın son 15 yılda eğitimden sağlığa ve birçok alanda çok önemli hizmetler aldığının altını çizen Vali Aykut Pekmez ise “ Bugün Adıyaman’da göreve başlamanın ilk haftasını doldurmuş oluyoruz. İlk ziyaretimizi de Sayın Milletvekillerimizle birlikte Kâhta ilçemize gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Göreve başladığım ilk günde belirtmiştim, Adıyaman çok zengin bir tarih ve coğrafya ya sahip. Bugün Kâhta ilçemizde gördük ki, bu söylediğimiz gerçekten yerinde bir tespit olmuş. Adıyaman’ın son 15 yılda çok önemli yatırımlara ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Bunda emekleri olan sayın vekillerimize çok teşekkür ediyorum. Şimdide görüyoruz ki sosyal alanlarda projeler devam ediyor. 7 km’lik Kâhta sahil yolu projesinde ilk ağaçlarımızı toprakla buluşturduk. Şimdi de Kâhta halkının sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan İbrahim Halil Mesire alanında incelemelerimizi sürdürüyoruz. Buraya çok güzel bir proje uygulanacak ve bu proje altı ay içerisinde bitirilerek hizmete sunulacak. Tüm bu projelerin Kâhta ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de birlik beraberlik içerisinde sayın vekillerimiz ve ilin bütün dinamikleriyle Adıyaman’a katkı sağlamak için çalışacağız ”dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi