enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

TÜRKİYE’NİN İLK BÜYÜK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ ADIYAMAN’DA KURULUYOR      

TÜRKİYE’NİN İLK BÜYÜK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ ADIYAMAN’DA KURULUYOR      
REKLAM ALANI
09.12.2015
0
A+
A-

        Adıyaman’ın Samsat İlçesinde 28 bin dönüm arazinin sulanması ve çiftçilerin elektrik maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla DSİ Genel Müdürlüğünce Adıyaman’da yaptırılan Güneş Enerji Santralinde sona gelindi.
Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde Vali Yardımcısı Murat Süzen ve DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya ile birlikte merkeze bağlı Doyran Köyü yakınlarında 38 dönümlük bir arazi üzerine kurulma çalışmaları devam eden Güneş Enerji Santralinde incelemelerde bulundu.
Bu projenin ihalesinin geçtiğimiz Nisan ayında yapıldığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, Bu projenin amacı özellikle Samsat ilçemizde çiftçilerimizin elektrik maliyetleri yüksek olunca elektrik borçlarını ödeyemez duruma geldiler. Çiftçilerimiz Atatürk Barajından elektrik enerjisi ile sulama yapıyordu. Bunun üzerine DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda çiftçilerimizin elektrik maliyetlerini düşürmek amacıyla bu AR-GE Projesi hazırlandı. İnşallah Bu yılın sonunda bu projeyi tamamlayarak 2016 yılında çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Bu projenin en büyük amacı Samsat ilçemizde bulunan 28 bin dönüm arazinin sulanması ve çiftçilerimizin elektrik maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağlamaktır. Bu proje DSİ Genel Müdürlüğünün bu büyüklükte yaptığı ilk projedir. Cazibenin olamayacağı yerlerde bu projenin uygulanmasının daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Adıyaman merkez Doyran Köyü sınırlarında kamulaştırılan tarım niteliği bulunmayan 38 dönümlük alana kurulan Güneş Enerji Santrali, 2 MW kurulu gücündeki GES ile tam kapasitede 3.500.000 kWh/yıl elektrik enerjisi üretecektir. Bu projenin ilimize kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımıza, DSİ Genel Müdürümüze, İlimiz Milletvekillerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi. 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi