enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Turanlı: Gübre Fiyatlarında İndirim Yapıldı

Turanlı: Gübre Fiyatlarında İndirim Yapıldı
REKLAM ALANI
29.09.2018
0
A+
A-

Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin gübrede indirim müjdesinin çiftçiyi bir nebze rahatlatacağını söyledi.

Turanlı yaptığı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin gübre fiyatlarında yüzde 15 indirim açıklamasının çiftçiyi bir nebze rahatlatacağını söyledi.

Turanlı açıklamasında, ‘’Son günlerde ekonomimize dıştan gelen saldırı neticesinde dalgalanmalar meydana gelmektedir. Çiftçimiz, tarlasına yeterli miktarda gübre atamazsa, hasatta yeterli verimi alamaz. Kur üzerinden ekonomimize yapılan finansal saldırılar ve çiftçimizin ekmeğine göz diken
maksatlı kesimlerin bu durumu fırsata çevirme çabaları sonucu kimyevi gübre fiyatlarında büyük artış meydana geldi. Durum bu halde iken zaten geçen yılda yaşanan kuraklıktan dolayı perişan hale gelen çiftçilerimiz bu yıl ekim yapmayacaklarını söylediler. Bizlerde bu vahim durumu rapor şeklinde gerekli mercilere bildirdik.’’ Bu fiyat artışlarının, bir kısmı maliyet artışından kaynaklanıyorken, bir diğer kısmı da kasıtlı ve spekülatif sebeplere dayanmaktadır.

Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Çiftçimize sahip çıkacağız ve çiftçimizi asla ezdirmeyeceğiz” sözlerini hayata geçiren Bakanlık Tarım Kredi Kooperatifleriyle yaptığı çalışmalar neticesinde, çiftçimize güzel bir haber verildi.

Tarım Kredi Kooperatiflerine en önemli tarımsal girdilerden birisi olan kimyevi gübre fiyatlarında gübre cinslerine göre değişmekle beraber yüzde 15’lere varan bir indirim sağlayacak.’’

Turanlı bu indirimin çiftçinin beklediği rakam olmadığını, lakin bu zor süreçte her kesimin üzerine düşeni yapması gerektiğini, çiftçilerinde bu konuda değil ellerini gövdesini bu ülkenin geleceği için taşın altın koyacağını, daha refah ve güzel günlerin çok yakın olduğunu söyledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi